ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίκαιρη Ερώτηση Νίκου Ηγουμενίδη για τον αποκλεισμό 8.500 οικογενειών απόρων στην Κρήτη από το ΤΕΒΑ

 

Στη Βουλή επαναφέρει τον αποκλεισμό 8.500 οικογενειών στην Κρήτη από το ΤΕΒΑ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Εργασίας που θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζοντας τόσο την αδιαφορία της Κυβέρνησης που ακόμη δεν έχει απαντήσει στη σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει ο ίδιος, όσο και την απόγνωση στην οποία βρίσκονται 8.500 οικογένειες στην Κρήτη λόγω «παγώματος» της λειτουργίας του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ).

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο βουλευτής, «ένας πολύ μεγάλος αριθμός που έχει άμεση ανάγκη για λόγους επιβίωσης να ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν μπορεί να ωφεληθεί και μάλιστα χωρίς δική του ευθύνη. Χαρακτηριστικά, μένουν εκτός 2.600 ωφελούμενοι του προγράμματος στον Δήμο Ηρακλείου, 270 οικογένειες αναμένουν την επαναλειτουργία του προγράμματος στον Δήμο Γόρτυνας, ενώ εκτός μένουν και οι δικαιούχοι στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος».

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επανειλημμένα προτείνει να αλλάξει ο τρόπος διανομής των ειδών ΤΕΒΑ και να δοθεί στους δικαιούχους μια προπληρωμένη κάρτα για προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης, στα πρότυπα της κάρτας αλληλεγγύης που είχε δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα κατά  της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ερωτά το αρμόδιο Υπουργείο: Πρώτον, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει για να ενταχθούν και να αποκτήσουν την βοήθεια που δικαιούνται οι χιλιάδες άποροι συμπολίτες μας και να αρθούν όλες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που «μπλοκάρουν» σήμερα το ΤΕΒΑ σε βάρος των ωφελουμένων; Δεύτερον, θα προχωρήσει στη λύση της προμήθειας των ειδών ΤΕΒΑ με προπληρωμένη κάρτα από τα καταστήματα της αγοράς, όπως επιτρέπει πλέον το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο και έχει επανειλημμένα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε