ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης για το νέο ν/σχ Υγείας: «Οι 40 παρατάσεις διατάξεων για Covid απόδειξη μιας Κυβέρνησης που δεν θέλει να θωρακίσει μόνιμα το ΕΣΥ»

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισέρχεται σήμερα για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύεται αμετανόητη: Φέρνει λίγες μέρες πριν την χρονική εκπνοή των προθεσμιών 40 συνολικά διατάξεις με τις οποίες δίνεται παράταση σε ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας με νέα ημερομηνία λήξης την 30ή Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για παρατάσεις που οι περισσότερες αφορούν ζητήματα προσωπικού και υπηρεσιών υγείας που θα έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να τα έχει ήδη λύσει θωρακίζοντας μόνιμα το ΕΣΥ –  και όχι εμβαλωματικά κάθε τρείς και λίγο όταν λήγουν οι προθεσμίες.

Η στάση αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία βούληση από πλευράς της Δεξιάς και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπιστεί ριζικά το ζήτημα της πανδημίας με μόνιμες λύσεις.

 

Την ώρα που όλη η ιατρική κοινότητα συζητά για επάνοδο της πανδημίας το φθινόπωρο, ο κύριος Μητσοτάκης  επιμένει στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στη μετακύλιση του κόστους στο πολίτη. Έχει στα σκαριά ένα νομοσχέδιο που θα αφορά όχι την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας, αλλά την ιδιωτικοποίηση σημαντικών λειτουργιών της, ενώ ακόμη να λύσει το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται απέναντι στους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Αυτό που μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι δεν χωράει άλλη παράταση: Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει! Η πολιτική της Δεξιάς βλάπτει σοβαρά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας!»

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 24.6.2022

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε