ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με εισήγηση Ηγουμενίδη αύριο στη Βουλή οι φορείς και αρχές των σεισμόπληκτων περιοχών του Νομού Ηρακλείου

 

Δεκτή έκανε την πρόταση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Ηγουμενίδη η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να κληθούν στην αυριανή ακρόαση φορέων για το πολυνομοσχέδιο φορείς και αρχές του Νομού Ηρακλείου σχετικά με τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων που συζητά το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης και την επίμαχη διάταξη για τον ΕΝΦΙΑ στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, έκανε δεκτή την πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο Νίκου Ηγουμενίδη να κληθούν να τοποθετηθούν (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Μινώα Πεδιάδας «Η ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.

Ομοίως δεκτές έγιναν και οι προτάσεις του βουλευτή να κληθούν και ορισμένοι εκπρόσωποι φορέων για τα θέματα της υγείας που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα της Κυβέρνησης.  Συγκεκριμένα, μετά από επεξεργασία όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν θα κληθούν και οι OΕΛΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για την ακρόαση των φορέων η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε