ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Η τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές

Στην εγκατάσταση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) στο Ηράκλειο βρέθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, παρακολουθώντας τόσο την έναρξη λειτουργίας δικτύου σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, όσο και την διαδικασία εκπαίδευσης πολιτών.

Ο βουλευτής  – και ιατρός-καρδιολόγος ο ίδιος –  Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε ενεργά και στην εκπαίδευση που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ συζήτησε αρκετές πλευρές της σημασίας της τοποθέτησης ΑΕΑ στην πόλη και στους δημόσιους χώρους με την υπεύθυνη της δράσης και Αναπλ. Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κα Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου, τονίζοντας και τη σημασία της ορθής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος ανακοπής.

Με την αφορμή μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου σημείωσε ότι «οι μελέτες δείχνουν ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους παρευρισκόμενους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικής σημασίας η τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία και της πόλης του Ηρακλείου και σε ευρύ δίκτυο δημόσιων χώρων, κατά πρώτον, Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, και κατά δεύτερον,  η ορθή ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού στη χρήση τους και πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.  Είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να σώσει ζωές και να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 17.10.2021

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε