Κοινή Αναφορά των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και Λασιθίου

Με κοινή Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, κατέθεσαν την επιστολή του Επιστημονικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Μηχανικών Σητείας, με την οποία αναδεικνύεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό χρηματοδότησης και κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ, το τμήμα Άγιος Νικόλαος – Σητεία.

Οι Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό απαντήσεις και την ικανοποίηση των αιτημάτων που θέτει ο Σύλλογος και ειδικότερα:

  • Τα τμήματα Άγιος Νικόλαος – Παχειά Άμμος – Αυχήν Αγκαθιάς – Σητεία – Ανατολική παράκαμψη Σητείας, να αποτελέσουν πράγματι μέρος του σχεδιασμού υλοποίησης του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

  • Τα παραπάνω τμήματα και εφόσον από πλευράς ωριμότητας – ετοιμότητας βρίσκονται σε προχωρημένη φάση – κατάσταση και προηγούνται σχεδόν όλων των άλλων τμημάτων, να συμπεριληφθούν στον αρχικό προγραμματισμό χρηματοδότησης και  κατασκευής του έργου.

  • Άμεση ανακοίνωση της πηγής χρηματοδότησης, για την υλοποίηση του οδικού άξονα Αγίου Νικολάου – Σητείας.

  • Άμεση κατάθεση χρονοδιαγραμμάτων, για την κατασκευή των τμημάτων Αγίου Νικολάου – Παχειά Άμμος – Αυχήν Αγκαθιάς – Σητεία – Ανατολική παράκαμψη, με σαφή και δεσμευτικό χρόνο έναρξης και ολοκλήρωσης.

  • Ενίσχυση των δυνητικών τελικών δικαιούχων, δηλαδή των υπηρεσιών αιχμής στην Κρήτη, που πρέπει να έχουν το κύριο βάρος της υλοποίησης, τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και σε αρμοδιότητες.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε