ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να σταματήσουν να αποστέλλονται οι λογαριασμοί ρεύματος στους σεισμόπληκτους του Νομού Ηρακλείου»

Να σταματήσουν να αποστέλλονται οι λογαριασμοί ρεύματος στους σεισμόπληκτους πολίτες στο Νομό Ηρακλείου ζητούν με ερώτηση που καταθέτουν με πρωτοβουλία του βουλευτή Νίκου Ηγουμενίδη 43 συνολικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών, «τις τελευταίες ημέρες στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων εξακολουθούν να αποστέλλονται στους πολίτες οι λογαριασμοί ρεύματος για τα σπίτια που χτυπήθηκαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση των πολιτών που σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση».

Το ζήτημα συζητήθηκε κατά την χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις σεισμόπληκτες περιοχές και η ερώτηση συνυπογράφεται σήμερα και από τους αρμόδιους τομεάρχες Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, καθώς και -εκτός από τον Νίκο Ηγουμενίδη – από τους τοπικούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Νομού Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Χάρη Μαμουλάκη.

 «Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι λογαριασμοί έρχονται σε σεισμόπληκτους που σήμερα βρίσκονται σε σκηνές και οικίσκους. Οι εν λόγω λογαριασμοί του ρεύματος είναι υπέρογκοι, αφού συμπεριλαμβάνουν και τις ανατιμήσεις ρεύματος, έχουν ασφυκτικές προθεσμίες πληρωμής και έρχονται σε μια περίοδο που οι κάτοικοι αντί να βλέπουν την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας, αντιμετωπίζουν την προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Επιπλέον, τονίζουν ότι «είναι αδιανόητο να μην έχει υπάρξει μέχρι σήμερα μέριμνα για να μην πληρώσουν αυτή την δύσκολη περίοδο ακόμη και τους λογαριασμούς ρεύματος οι σεισμόπληκτοι πολίτες του Ν. Ηρακλείου και ότι απαιτείται άμεσα το «πάγωμα» των λογαριασμών για τους σεισμόπληκτους κατοίκους που σήμερα αγωνιούν για την επόμενη ημέρα και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας την αποπληρωμή και των λογαριασμών ρεύματος.

Και ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Σε ποια άμεσα μέτρα και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε καταρχάς να «παγώσουν» οι λογαριασμοί ρεύματος που αποστέλλονται στους σεισμόπληκτους πολίτες του Νομού Ηρακλείου;

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν για την ανακούφιση και τη μη αποπληρωμή/διαγραφή οφειλών ρεύματος στους πολίτες των οποίων τα σπίτια και οι επιχειρήσεις κρίθηκαν ακατάλληλες, ώστε η Πολιτεία να ανακουφίσει εμπράκτως τους πολίτες του Ν. Ηρακλείου αλλά και όλες τις αντίστοιχες τυχόν περιπτώσεις της χώρας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον;

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε