ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αναφορά Νίκου Ηγουμενίδη για τον αποκλεισμό μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες από την παράλληλη στήριξη


Αναφορά προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Hρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με μια σειρά διαμαρτυριών γονέων που αφορούν τον αποκλεισμό μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες από την παράλληλη στήριξη. Συγκεκριμένα ο Νίκος Ηγουμενίδης κατέθεσε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “ Η Αγία Σκέπη” όπου παρατίθενται οι συγκλονιστικές διαμαρτυρίες γονέων για την ηχηρή απουσία στην πράξη παράλληλης στήριξης των μαθητών.

Στην επιστολή τονίζεται ότι «από την έναρξη και αυτής της  σχολικής χρονιάς οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες βρίσκονται στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος, αστήρικτοι, αβοήθητοι, ευάλωτοι στο στιγματισμό και την περιθωριοποίηση και οι οικογένειές τους σε αδιέξοδο». Από την πλευρά του ο βουλευτής επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα που τίθενται από τους γονείς καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, στηρίζοντας χωρίς κανένα αποκλεισμό τους μαθητές και υλοποιώντας την παράλληλη στήριξη για τους μαθητές σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες, καθώς και να ενημερωθεί αναλυτικά για όλες τις περιπτώσεις των γονέων που παρουσιάζονται στο έγγραφο.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε