ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΜ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021 στις 6.30 μ.μ. ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαλεβιζίου καλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θεατράκι (Μίκης Θεοδωράκης) του δήμου Μαλεβιζίου στο Γάζι και θα έχει ως θέμα:

 

«ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή για μια προοδευτική διακυβέρνηση»

 

Θα εισηγηθούν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης,  Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης. Θα παρουσιαστούν οι κεντρικοί άξονες-δεσμεύσεις του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης. Θα υπάρξουν ειδικές αναφορές στα θέματα της υγειονομικής κρίσης, της επικουρικής ασφάλισης και του ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

 

Η χώρα και η κοινωνία μπήκαν με την συντηρητική διακυβέρνηση Μητσοτάκη σε ένα κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, ατομικισμού, κοινωνικού αυτοματισμού.

Βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης αναφορικά με όλους τους δείκτες οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, ενώ χαρίζεται ουσιαστικά ο δημόσιος πλούτος σε «ημετέρους» δίχως αναπτυξιακό αντίκρισμα, υπονομεύοντας κρίσιμους τομείς για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας.

Το πλούσιο 0,5% της κοινωνίας απολαμβάνει φοροαπαλλαγές, διαγραφές χρεών και πάσης φύσεως διευκολύνσεις, ενώ η μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα σηκώνουν τα βάρη της κρίσης. Οι θυσίες του λαού, το αποθεματικό που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως παρακαταθήκη ασφάλειας για τον λαό και τη χώρα εξανεμίζεται για αλλότρια συμφέροντα.

Η χώρα βρίσκεται σε μια οικονομική, υγειονομική, οικολογική και πολιτισμική κρίση, όπου ο πελατειασμός, ο παραγοντισμός και η κομματοκρατία θριαμβεύουν. Μισανθρωπικές στάσεις, μισαλλοδοξία και ακροδεξιές πρακτικές δηλητηριάζουν την κοινωνία. Η καταστολή βαπτίζεται ασφάλεια, η φτώχεια και η ανημποριά ως «φυσικό φαινόμενο» και κανονικότητα!!!

Σε όλα τα μέτωπα από την εξωτερική πολιτική μέχρι το προσφυγικό-μεταναστευτικό η χώρα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, χάνοντας το ένα μετά το άλλο τα διεθνή της ερείσματα. Η Κυβέρνηση έχει απολέσει την όποια αξιοπιστία της και στο εσωτερικό της χώρας: Την αποστρέφονται πια οι ίδιοι της οι ψηφοφόροι!

Χρειαζόμαστε επειγόντως μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή!

 

Για τους πληγέντες συμπολίτες μας: Στον χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται: Κουβέρτες, υπνόσακοι (sleeping bags), σεντόνια, βρεφικά είδη (πάνες, γάλατα σε σκόνη, ρούχα), Είδη υγιεινής (χαρτί υγείας, σερβιέτες κτλ), Νερά, χυμοί, τρόφιμα, κονσέρβες, γάλατα μεγάλης διάρκειας.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε