ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορά βουλευτών Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Να ενταχθούν οι ΔΕΥΑ στις κατηγορίες καταναλωτών μειωμένων χρεώσεων

Κοινή αναφορά στο αίτημα των ΔΕΥΑ να ενταχθούν στις κατηγορίες καταναλωτών μειωμένων χρεώσεων για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την σχετική επιστολή της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) με την οποία επαναφέρεται το αίτημα να ενταχθούν οι ΔΕΥΑ στις κατηγορίες καταναλωτών μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, επισημαίνοντας ότι αν και έχει τεθεί το θέμα στο παρελθόν δεν υπάρχει ακόμη εκ μέρους του Υπουργείου απάντηση.

Στην επιστολή ζητείται από το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ενταχθούν οι ΔΕΥΑ στις παραπάνω κατηγορίες και να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης για να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, να ανακάμψουν οικονομικά και να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ως αναφορά και την επιστολή της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης με την οποία ζητείται μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. στο νερό, στον συντελεστή 6% από 13% που είναι μέχρι σήμερα.

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε