Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021

 

Σε απόγνωση οι απασχολούμενοι με την αναπαραγωγή μουσικής στον Νομό Ηρακλείου

             Παρόντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) με το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας στους ασχολούμενους με την αναπαραγωγή μουσικής, ήταν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικοί Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από το παρατεταμένο μινι lockdown στο Νομό Ηρακλείου και την απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής στους χώρους εστίασης.

Το Σωματείο αιτείται για τους απασχολούμενους με την αναπαραγωγή μουσικής:

– Η  μουσική να επιτραπεί σε όλους τους χώρους της εστίασης αφού εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς  οι ασχολούμενοι με την αναπαραγωγή μουσικής είναι οι μόνοι  που δεν εργάζονται

– Έκτακτη αποζημίωση ειδικού σκοπού στο ύψος της αναστολής 534€ και καταβολή ενσήμων για όλο το χρονικό διάστημα που δεν εργάζονται.

– 30% επιδότηση ενοικίου

– Ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις ενσήμων εφόσον το 2020 και 2021 λόγω του πανελλαδικού και του τοπικού lockdown δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να παρέμβουν κοινοβουλευτικά για το θέμα.

 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε