ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: “Πράσινο φως” για την ακτομηχανική μελέτη στο έργο Κερατοκάμπου-Καστρίου του Δήμου Βιάννου

Εκτεταμένη συζήτηση Ηγουμενίδη-Περιφερειάρχη για την υλοποίηση της ώριμης μελέτης και τα έργα ύδρευσης Βιάννου

Εκτεταμένη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για το θέμα της ύδρευσης του Δήμου Βιάννου είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης. Επί τάπητος τέθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη η ώριμη πλέον ακτομηχανική μελέτη για το έργο Κερατοκάμπου-Καστρίου υπό την ονομασία μελέτη «Ακτομηχανικής, Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Γεωτεχνικής Έρευνας, Οριστικής Λιμενικών Έργων και τευχών δημοπράτησης παραλίας Καστρίου–Κερατοκάμπου» και ύψους άνω του 1,8 εκατ. ευρώ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον υπεύθυνο μηχανικό του Δήμου κ. Γεώργιο Παπαμαστοράκη που είχε την επίβλεψη της μελέτης από πλευράς του Δήμου Βιάννου με στόχο να διευθετηθούν λεπτομέρειες. Σημειώνεται πως η μελέτη εκπονήθηκε από το μελετητικό γραφείο Ρογκάν, η επίβλεψη ανήκε στον κ. Παπαμαστοράκη, ενώ τα τελευταία χρόνια ήρθησαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια των αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων για την τελική «ωρίμανση» της μελέτης για την οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος προς την Περιφέρεια.

Ο βουλευτής σημείωσε τη σημασία του έργου για την Βιάννο, αφού το έργο διασώζει την ακτογραμμή της περιοχής, εμποδίζοντας τη διάβρωση και «δημιουργώντας» επίσης παραλία –  εξασφαλίζοντας την θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη ο οποίος στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια με στόχο  να προχωρήσει απρόσκοπτα η μελέτη που έχει πλέον ολοκληρωθεί σε όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Επιπλέον, ο βουλευτής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις επιπλέον ανάγκες όλης της επαρχίας Βιάννου στο θέμα της ύδρευσης, μετά και την τελευταία συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Βιάννου, επικεντρώνοντας στην ανάγκη για ώριμες μελέτες, αλλά και στην ανάγκη να ενισχυθεί ο Δήμος με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό. Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη, συζητήθηκαν επίσης πλευρές της αναγκαίας μελέτης για το ταφικό μνημείο Κονδυλάκη, καθώς και μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν το Νομό Ηρακλείου.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 20.7.2021

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε