Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο Καστελλίου συμμετείχε μαζί με συναδέλφους του βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ηγουμενίδης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ στην πλατεία «Μεϊντάνι» στο Καστέλλι ο βουλευτής κατέθεσε στεφάνι ενώ έκανε και μια παρέμβαση με έναν σύντομο χαιρετισμό.

Σημεία από τον σύντομο χαιρετισμό και τις δηλώσεις του Νίκου Ηγουμενίδη:

-Τα γεγονότα που συγκροτούν την επιχείρηση της δολιοφθοράς στο αεροδρόμιο του Καστελλίου, όπως και της δολιοφθοράς που ακολούθησε στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, μέχρι και σήμερα συγκλονίζουν.

-Συγκλονίζουν για το σθένος των πρωταγωνιστών αλλά και για το μέγεθος της ηρωικής πράξης που αποτέλεσε  ένα καίριο πλήγμα κατά των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη και έναυσμα για την ένοπλη αντίσταση των σκλαβωμένων Λαών της Ευρώπης κατά των ναζί.

-Έχει σημασία ότι πίσω από τα γεγονότα υπάρχουν τα πρόσωπα. Να σταθούμε σε ορισμένα: Γιώργος Δουνδουλάκης, Γιώργος Ψαράκης, Κίμωνας Ζωγραφάκης, Κωστής Μαυραντωνάκης, αλλά και οι Γιώργος Βαλαβάνης, Βασίλης Δραμουντάνης, οικογένεια των Βοσκάκηδων. Και ας αναρωτηθούμε: Πόσα από αυτά τα ονόματα και η συμβολή τους στην Αντίσταση διδάσκονται στα σχολεία; Ή – για να το πάμε λίγο παρακάτω – ποιο από τα παραπάνω ονόματα έχει θέση στα σύγχρονα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούν «δεξαμενές σκέψης», ξένες πρεσβείες και εξωθεσμικά συμφέροντα;  Προγράμματα που όλοι γνωρίζουμε ότι αντί να εμβαθύνουν την έρευνα, παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας; Την απάντηση λίγο-πολύ την γνωρίζουμε όλοι.

-Σήμερα έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μη σβήσει από τη συλλογική μνήμη η ιστορική αλήθεια, να προχωρήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση το νομικό σκέλος του χρέους τιμής που έχουμε αποφασίσει με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής, και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν κόσμο δικαιότερο ως χρέος σε όσους έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη πατρίδα, στέλνοντας το μήνυμα και σήμερα ότι μέσα από την αντίσταση και την πάλη και μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε