ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζί με τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων με ευρωπαϊκούς πόρους προγραμμάτων, έδωσαν το παρόν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης και η επικεφαλής ομάδας εργασίας Πρόνοιας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του κόμματος, Ζαχαρένια Γιανναράκη.

Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη, σταθερή εργασία και για στελέχωση των Κοινωνικών Δομών με το υπάρχον προσωπικό, που διαχρονικά στηρίζει το Κράτος Πρόνοιας με τις υπηρεσίες του, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μερίμνησε για τη βιωσιμότητα των δομών αυτών, μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ, εντάσσοντάς τες στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, ως οργανικών τους μονάδων, που θα στελεχωθούν από τους εργαζομένους τους, σε θέσεις μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων.

Σε όσες παρέμειναν υπαγόμενες σε Υπουργεία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε σύγκρουση με το καθεστώς της εργολαβίας στην καθαριότητα, συνάπτοντας απευθείας συμβάσεις των εργαζομένων με τους φορείς.

Η λειτουργία των δομών αυτών υπέρ του κοινωνικού συνόλου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την μονιμοποίηση των εργαζομένων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία, Υπνωτήρια και Δομές Υποστήριξης Αστέγων.

Το γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε