Στη Μεσαρά και στη λαϊκή αγορά στις Μοίρες βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης στα πλαίσια περιοδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και εν όψει του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης με το οποίο επιδιώκεται η είσοδος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στις λαϊκές της χώρας. Μαζί με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, ενώ επίσης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φαιστού.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική εξόρμηση στις Μοίρες και συνάντηση με τον δήμαρχο Φαιστού

Στη λαϊκή αγορά των Μοιρών βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (29/5) πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εξορμήσεων που διοργανώνει η αρμόδια Θεματική Ομάδα Εξορμήσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Ηρακλείου του κόμματος.

Στην ενημερωτική εξόρμηση συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σ.Βαρδάκης, Ν.Ηγουμενίδης και Χ.Μαμουλάκης, στελέχη της ΝΕ Ηρακλείου και μέλη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνομίλησαν με παραγωγούς και εμπόρους, για το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να διαλύσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών, παραχωρώντας τη διαχείρισή τους σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Συνομίλησαν ακόμα και αντάλλαξαν απόψεις με καταστηματάρχες της περιοχής, τους οποίους ενημέρωσαν σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διένειμαν επίσης σε πολλούς πολίτες έντυπο ενημερωτικό υλικό για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, καθώς και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την υγεία. Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν έντονο, με τους περισσότερους να μην κρύβουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση τους συνολικά για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Στη συνέχεια κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, με τους τρεις βουλευτές, μετέβη στο δημαρχείο Φαιστού, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη και τους αντιδημάρχους Νίκο Καργάκη και Στέλλα Αρναουτάκη.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που έγινε, ο δήμαρχος ανέδειξε τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, στα οποία περιλαμβάνονται θέματα οδοποιίας, οδικού δικτύου, υποστελέχωσης των υπηρεσιών και υποχρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης. Επίσης αναφέρθηκε σε προβλήματα άρδευσης και ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο δήμος και στην ανάγκη προώθησης του έργου πνοής για τη Μεσαρά, όπως χαρακτήρισε το φράγμα του Πλατύ ποταμού και του αγωγού μεταφοράς νερού στο φράγμα Φανερωμένης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέγραψαν τα αιτήματα, αναφέρθηκαν διεξοδικά στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που ήδη έκαναν για τα επίμαχα ζητήματα και δεσμεύτηκαν ότι θα επανέλθουν με νέες παρεμβάσεις στη βουλή.

Η νέα ενημερωτική εξόρμηση στις Μοίρες αποτελεί συνέχεια σειράς αντίστοιχων εξορμήσεων που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου σε όλο το νομό. Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί, με τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραμένουν κοντά στους πολίτες και τους φορείς του νομού, να συζητούν μαζί τους και να τους ενημερώνουν εστιάζοντας στα τοπικά προβλήματα και σε όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία της Κρήτης.

Το γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε