ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναλυτική ενημέρωση από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Γονέων & Φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» στον Νίκο Ηγουμενίδη

 

Στον Σύλλογο ΑΜΕΑ Γονέων & Φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» στη Φανερωμένη βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης με επίκεντρο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες.

Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται από το 2008 και σκοπό έχει «όχι μόνο να κοινωνικοποιήσει τους ανθρώπους με αναπηρία, αλλά κυρίως να αφυπνίσει τους αρτιμελείς», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στην αναλυτική ενημέρωση που παρείχαν οι άνθρωποι του Συλλόγου στον βουλευτή Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Κέντρου είναι ο Έλληνας παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου Μανώλης Στεφανουδάκης, με τον οποίο ο βουλευτής είχε μια μακρά και εποικοδομητική συζήτηση επί του συνόλου των θεμάτων των ΑμεΑ, ενώ στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης τα μέλη και πολύ σημαντικοί αθλητές Φίλιππος Παπαδάκης και Κωνσταντίνος Στυλιανάκης, καθώς και η εργαζόμενη στο Σύλλογο Ελένη Καμαριανάκη.

Από τα κεντρικότερα ζητήματα του Συλλόγου που συζητήθηκαν είναι η ανάγκη για ξενώνα φιλοξενίας για μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή ώστε με ασφάλεια να μείνουν τα άτομα με αναπηρία. Από την πλευρά του ο βουλευτής τόνισε ότι «το ζήτημα του ξενώνα θα αποτελέσει μια πραγματική ανάσα και για τους φροντιστές αλλά και για τα άτομα με αναπηρία όπου θα μπορούν να μείνουν για ένα μικρό διάστημα με ασφάλεια», ενώ παράλληλα τέθηκαν οι ανάγκες χρηματοδοτήσεων των δράσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στους γονείς που με αυταπάρνηση και απαράμιλλη φροντίδα βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των παιδιών τους. Ο Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη διάσταση αυτή και στην απουσία του κράτους να στηρίξει αποτελεσματικά τους γονείς και κηδεμόνες που αγωνιούν για τα παιδιά τους. Από την πλευρά του δεσμεύτηκε να παρέμβει όπου χρειάζεται στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ολόπλευρης στήριξης του Συλλόγου και των ατόμων με αναπηρία.

Η ανάγκη είναι ακόμη πιο επιτακτική καθότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, ο Σύλλογος έχει 600 φίλους και μέλη, φιλοξενεί ήδη 250 άτομα, απασχολεί 14 άτομα, ενώ στις δραστηριότητές του συγκαταλέγονται αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις, θεραπευτικά προγράμματα όλων των ειδικοτήτων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και η προσβασιμότητα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε