ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην Τοπική Μονάδα Υγείας-Περιφερειακό Ιατρείο Χερσονήσου ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στο κτίριο που συστεγάζονται μέχρι σήμερα η Τοπική Μονάδα Υγείας, το Περιφερειακό Ιατρείο Χερσονήσου αλλά και το εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής βρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής  Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Μαζί με τον βουλευτή το παρών έδωσαν εκ μέρους της Ομάδας Μελών του Σύριζα Χερσονήσου και ο συντονιστής Βαγγέλης Λούτας και ο Αντώνης Μπιτζαράκης.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο όπου στα λίγα τετραγωνικά σήμερα συστεγάζονται σήμερα η ΤΟΜΥ και το Περιφερειακό Ιατρείο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο εμβολιαστικό κέντρο για εξυπηρέτηση των πολιτών και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Χερσόνησο.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τους εργαζόμενους του χώρου και συγκεκριμένα την παιδίατρο της ΤΟΜΥ Χερσονήσου Στέλλα Παγώνη, την Γενική Ιατρό του Π.Ι. Χερσονήσου Μαρίζα Τζιράκη, τον Γενικό Ιατρό της ΤΟΜΥ Χερσονήσου Γεώργιο Χαμαλάκη, και την Επισκέπτρια Υγείας της ΤΟΜΥ Χερσονήσου Μαρία Χατζάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η ακατάλληλη χωροταξική υποδομή με την παράλληλη λειτουργία της ΤΟΜΥ Χερσονήσου και του Π.Ι. στον ίδιο κτηριακό χώρο, ενώ ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα του κτιρίου του ΙΚΑ Χερσονήσου που σήμερα παρουσιάζει «εικόνες ντροπής» και που θα μπορούσε να καλύψει το σημερινό έλλειμμα.

 «Δεν μπορεί να συζητάμε σήμερα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, δίπλα να σαπίζει το κτίριο του ΙΚΑ Χερσονήσου και ο ιατρός της ΤΟΜΥ Χερσονήσου να μην έχει χώρο να καθίσει», σημείωσε με έμφαση ο βουλευτής.  Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα επίκειται η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή προς τον Υπουργό Υγείας για το θέμα του ΙΚΑ Χερσονήσου με στόχο να αποκτήσει η τοπική κοινωνία τις κατάλληλες δημόσιες δομές υγείας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ωράριο λειτουργίας της ΤΟΜΥ και του Π.Ι. καθώς, όπως τονίστηκε, μετά τις 15.00 σταματάει η λειτουργία, ενώ τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Καστελίου που λειτουργεί ως Κ.Υ. αναφοράς της περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Όπως επίσης τονίστηκε, με τη λειτουργία της ΤΟΜΥ Χερσονήσου ως εμβολιαστικό κέντρο οι κάτοικοι της περιοχής δεν αναγκάζονται πλέον να διανύουν χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών και τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα στήριξης των δημοσίων δομών της Π.Φ.Υ. της περιοχής στην κατεύθυνση λειτουργίας ενός Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με έδρα το πρώην κτήριο του Ι.Κ.Α. με διευρυμένο ωράριο και με το αναγκαίο προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς και έγκαιρα όλα τα περιστατικά υγείας της περιοχής.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε