17/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμή στην εξέγερση τους Πολυτεχνείου – Ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν χωρά σε καραντίνα

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία αλλά και τους χιλιάδες άλλους που βασανίστηκαν και βίωσαν διώξεις από το καθεστώς της χούντας τιμά και φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου.

Ολιγομελή αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην κατάθεση του στεφάνου, μαζί με τους βουλευτές, παραβρέθηκαν στελέχη του κόμματος και μέλη από το Ηράκλειο που συμμετείχαν στην φοιτητική εξέγερση του ‘73. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων, εκπρόσωπος της Νεολαίας του κόμματος και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Κλαράκης.

Οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας μας αναγκάζουν για πρώτη φορά, 47 χρόνια από την ιστορική εξέγερση, να μην πραγματοποιήσουμε φέτος συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Θεωρούμε την αποχή μας αυτονόητη υποχρέωση και στάση υπευθυνότητας απέναντι στη συλλογική προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, διασφάλισης της δημόσιας υγείας και προστασίας του λαού μας και διατηρούμε την βεβαιότητα ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχουμε πάνω από όλα ο ένας τον άλλο.

Αντιλαμβανόμαστε την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης, μπροστά στην αποτυχία διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και στα αδιέξοδα που ίδια δημιούργησε με τις επιλογές και τις εγκληματικές παραλείψεις της, να διχάσει για μία ακόμα φορά τον ελληνικό λαό με την προβοκατόρικη και αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων. Γνωρίζουμε εξάλλου, όπως γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, ότι η δεξιά πάντα ενοχλούνταν, εχθρεύονταν και προσπαθούσε να μειώσει το μήνυμα της εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη να πέσουμε στην παγίδα τους. Θα συνεχίσουμε κάθε μέρα, με τη στάση μας, την υπευθυνότητα και τους αγώνες μας να θυμίζουμε το μήνυμα της φοιτητικής εξέγερση για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία.

Γιατί ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν χωρά σε καμιά απαγόρευση και καμιά καραντίνα. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται πάντα.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε