ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Αριστερά δεν θα πέσει στην παγίδα που «στήνει» η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα γνωστά «κέντρα» που την στηρίζουν

Σχετικά με τον φετινό εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης μέσω της εξω-θεσμικής απόφασης για απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια. Μέσα από αυτή τη διολίσθηση επιχειρεί να αποκρύψει όλο το βάρος των εγκληματικών ευθυνών της απέναντι στην διαχείριση της πανδημίας.

Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την αποτυχία της πολιτικής της. Αυτές τις δύσκολες ώρες το βάρος αυτής της ευθύνης επιδιώκει η Κυβέρνηση να το μετακυλίσει στον ελληνικό λαό.

Η Αριστερά και όλος ο δημοκρατικός κόσμος δεν πρόκειται να πέσουν στην «παγίδα» που στήνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα γνωστά «κέντρα» τα οποία την στηρίζουν.

Παραμένουμε αταλάντευτοι στην υπεράσπιση, θωράκιση και ολόπλευρη ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας.

Και τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας γνωρίζουμε πώς θα σταθούμε.

Σε μια πράξη υψηλού συμβολισμού, φορείς και συλλογικότητες από ένα ευρύ φάσμα του δημοκρατικού χώρου, και 3 κόμματα της Βουλής –  ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 – υπογράφουμε ένα κοινό κείμενο καταδικάζοντας απερίφραστα την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων εν όψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου.

Δεν επιτρέπουμε το Πολυτεχνείο να «εργαλειοποιείται».

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να ενώνεται αποτελεσματικά με τα κεντρικά ζητήματα της πάλης και να εμπνέει τους σύγχρονους αγώνες για προάσπιση της δημόσιας υγείας, μαζί με τους αγώνες μας για κοινωνική δικαιοσύνη, για ένα ανοιχτό και ελεύθερο Πανεπιστήμιο, για την ανάκτηση της εργασίας, για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας, για την συνεχή επαγρύπνηση στην υπόθεση της εμβάθυνσης και θωράκισης της δημοκρατίας στην πατρίδα μας».

 Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 16.11.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε