ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σε όποιο Κέντρο Υγείας και να πάει κανείς, διαπιστώνει και σήμερα ότι ο «Μεγάλος Ασθενής» του ΕΣΥ, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πάσχει από το αναγκαίο προσωπικό και βασίζεται στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού», σημείωσε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σε δύο ακόμη Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με στόχο να ενημερωθεί αναλυτικά στα πλαίσια του δεύτερου κύματος πανδημίας και σε συνέχεια αντίστοιχων επισκέψεων στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Ηρακλείου όλο το τελευταίο διάστημα.  

Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε τον Διευθυντή του Κέντρου κ. Δημήτριο Κλάδο, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Μονάδας σε συνάρτηση με τα μέτρα  προστασίας από τον Covid-19, την τρέχουσα κατάσταση και τις απαιτήσεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, αλλά και τη συμβολή του Κ.Υ. στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Νομού. 

Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν ιδιαίτερα η λειτουργία του Κέντρου υγείας ως μονάδος υποδοχής ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού, και οι ολιστικές υγειονομικές παροχές (εξετάσεις, ιατρικές παρεμβάσεις κ.λ.π.) προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση-αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. 

Επισημαίνεται ότι αφενός μεν ενισχύθηκε το Κέντρο με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη του ως Μονάδα Covid απαιτεί επιπλέον την άμεση πρόσληψη δύο (2) Iατρών Παθολόγων ή Γενικής Ιατρικής, έναν (1) Ιατρό Ακτινολόγο και ένα (1) Τεχνολόγο Εργαστηρίων.  Επιπρόσθετα, για τη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του απαιτείται η πρόσληψη 3 Οδοντοτεχνιτών, ενός νευρολόγου, ενός Οφθαλμιάτρου, ενός Ιατρού Ω.Ρ.Λ. και ενός διοικητικού υπαλλήλου. 

Στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας

Στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε συνάντηση με το επιστημονικό προσωπικό, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συλλογικών φορέων της περιοχής. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, συμμετείχαν οι: Στέλιος Δημητρακόπουλος (Γενικός Ιατρός και πρώην Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης), Στέλλα Κοκολάκη  (Διοικητικός υπάλληλος Κέντρου Υγείας), Μαρία Περίδη (Ιατρός Γενικής Ιατρικής Κ.Υ.-Π.Ι. Αγ. Θωμα), Μαρία Ρομπογιαννάκη (Τεχνολόγος Ακτινολόγος Κ.Υ.), Ερωφίλη Σταματάκη (Μαία Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας), Μανόλης Δρετάκης (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας και μέλος του συλλόγου Φίλοι Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας), Γεώργιος Ζορμπάς (Πρόεδρος Φίλων Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας) και ο συνεργάτης του βουλευτή Μιχάλης Κυριακάκης.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, οι ανάγκες σε προσωπικό, και διάφορες παρεμβάσεις που απαιτούνται στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών. Ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στη δικτύωση του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων ευθύνης του που καλύπτουν μεγάλες γεωγραφικά και πληθυσμιακά περιοχές σε τρεις όμορους Δήμους (Γόρτυνα, Ηράκλειο και Μαλεβίζι), στις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ορισμένα Π.Ι. (όπως το Π.Ι. Μεγάλης Βρύσης) και σε γενικότερα θέματα που αφορούν την ενίσχυση της Π.Φ.Υ. στην περιοχή. 

Και στις δύο επισκέψεις του ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας για τις προσπάθειες τους στα πλαίσια της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό και με τις αναγκαίες ειδικότητες: «Ενώ η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι λαμβάνει έγκαιρα μέτρα, οι ΜΕΘ αρχίζουν να εξαντλούνται,  τα κρούσματα είναι πλέον ήδη χιλιάδες, και βέβαια σε όποιο Κέντρο Υγείας και να πάει κανείς διαπιστώνει και σήμερα ότι ο «Μεγάλος Ασθενής» του ΕΣΥ, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πάσχει από το αναγκαίο προσωπικό και βασίζεται στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού».

 

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 6.11.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε