ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

«ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ»

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, αποφάσεις έχουν αρχίσει να δρομολογούνται για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Άνω Βιάννο μετά και την υπολειτουργία  καταστήματος άλλης Τράπεζας στην περιοχή.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που υποβαθμίζουν τον τόπο, απαιτούνται σήμερα συντονισμένες και καλά σχεδιασμένες ενέργειες για να ματαιωθεί μια τέτοια απόφαση που κινείται ενάντια στα τοπικά συμφέροντα.

Ήδη έχω ενημερώσει και είμαστε σε συνεννόηση για το θέμα με τον αρμόδιο Συντονιστή των ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνο του χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ήδη δρομολογηθεί παρεμβάσεις. Κινούμαστε για μια κεντρική παρέμβαση που θα αφορά στην απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος στη Βιάννο.  

Έχει σημασία για τα επόμενα βήματα μας να τονιστεί, ότι πολύ πρόσφατα και πριν την είδηση για την Βιάννο και οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέσαμε από κοινού στη Βουλή αναφορά σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστήματος της Πειραιώς σε μια άλλη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, στον Κρουσώνα. Το Υπουργείο Οικονομικών νίπτοντας τας χείρας του απλώς «διαβίβασε» την αναφορά στην ίδια την τράπεζα η οποία μας απάντησε ορθά-κοφτά ότι «στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας, αποφασίστηκε η παύση λειτουργίας του Κινητού Συνεργείου Κρουσώνα», χωρίς άλλες εξηγήσεις και με την μόνη συμπλήρωση …«με παράλληλη διατήρηση του ATM στην περιοχή». Φυσικά, δεν θέλουμε να επαναληφθεί μια τέτοια απάντηση.

Είναι απολύτως σαφές ότι έχει σημασία –πριν να είναι αργάνα αντιτάξουμε άμεσα μια κεντρική παρέμβαση με τη βοήθεια μιας ομόφωνα συλλογικής τοπικά απόφασης ενάντια  στο κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι χρήσιμο όλες οι συλλογικότητες και οι τοπικοί φορείς, όπως οι πολιτιστικοί και αγροτικοί σύλλογοι, μαζί με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και την τοπική αυτοδιοίκηση, και βεβαίως μαζί με τους βουλευτές, ομόφωνα να εκφραστεί ανοιχτά και συλλογικά το αίτημα να μην κλείσει το υποκατάστημα.

Απέναντι σε μια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που «σηκώνει τα χέρια ψηλά» χρειάζεται ένας συντονισμένος αγώνας. Ο ρόλος της Κυβέρνησης δεν είναι απλώς να «διαβιβάζει» τα αιτήματα για να «ξεπλένεται» από τις ενοχές της.

Αντίθετα,  όλος ο δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος έχει υποχρέωση το επόμενο διάστημα και να αναδεικνύει όλες αυτές τις πλευρές, αλλά κυρίως να σταθεί μετωπικά και αποτελεσματικά εναντίον των αποφάσεων που στρέφονται εναντίον του.

Ηράκλειο, 6.11.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε