ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηγουμενίδης: Η σημερινή Ημέρα της Αστυνομίας σημαίνει και την πραγματική εν μέσω πανδημίας στήριξη του Αστυνομικού

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Αστυνομίας, που εορτάζεται με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ημέρα της Αστυνομίας που θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες υγειονομικής κρίσης η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Γι’ αυτό και η θωράκιση των ανθρώπων της πρέπει να είναι συστηματική και ολόπλευρη. Δεν μπορεί σήμερα να κατατίθενται αιτήματα από τις Ενώσεις των Αστυνομικών στην πολιτική ηγεσία για τα αυτονόητα, όπως για την πραγματοποίηση ελέγχων τόσο στους αστυνομικούς, όσο και στους κρατούμενους, ή για ακόμη πιο απλά ζητήματα, όπως άμεσα προστατευτικά διαχωριστικά στα περιπολικά οχήματα και στα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών – και η πολιτική ηγεσία ακόμη να μην απαντά. Ή να φθάνουμε, όπως στην περίπτωση του Ηρακλείου, να εμφανίζεται κρούσμα σε ανώτερα στελέχη, και μόνο τότε να δίνεται εντολή για να γίνει ο έλεγχος.

Η σημερινή Ημέρα της Αστυνομίας σημαίνει και μια φωνή για να ξεπεραστούν οι παθογένειες μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες, για την πραγματική εν μέσω πανδημίας στήριξη του Αστυνομικού που βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και που δίνει και πρέπει να δίνει τη μάχη για την εμπέδωση της ασφάλειας της κοινωνίας».

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20.10.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε