Στην εκδήλωση τιμής στο Ηράκλειο για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ο Νίκος Ηγουμενίδης

 

Στην εκδήλωση τιμής στο Ηράκλειο για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ μαζί με συναδέλφους του βουλευτές κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Στα πλαίσια της σημερινής λιτής τελετής στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε:

«Μέσα στην ιδιαίτερη συγκυρία της πανδημίας, καταφέρνουμε και τιμούμε σήμερα στο Ηράκλειο την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Η Βουλή πριν λίγες ημέρες τίμησε αυτή τη μέρα με στόχο να σωθεί η μνήμη των αδελφών μας που αποτέλεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας και με στόχο, όπως έγραφαν οι νομοθέτες για την καθιέρωση αυτής της Ημέρας, «για να προνοούμε για το μέλλον, για να νοιαστούμε γι’ αυτή την τεράστια εθνική και πολιτιστική παρακαταθήκη, που τείνει να χαθεί στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Σε μια περίοδο που κανένα κομμάτι της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί να αμφισβητηθεί, η μέρα αυτή αποκτά και μια ιδιαίτερη βαρύτητα.

Και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των μικρασιατών στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα έχουν μια σημαντική συμβολή σε αυτή την προσπάθεια ‘πρόνοιας για το μέλλον’ και αντίστασης στη λήθη».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 27.9.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε