ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αύριο η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Ηγουμενίδη για το προσωπικό της ΔΕΥΑΗ
Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη για την άμεση ενίσχυση της ΔΕΥΑ Ηρακλείου με μόνιμο προσωπικό, ενώ την ερώτηση απαντά ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
Όπως επισημαίνει στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης ο βουλευτής, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑ Ηρακλείου) έχει άμεση ανάγκη να στηριχθεί με μόνιμο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 230 εργαζόμενους που απασχολούσε το 2010 σήμερα απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου 126 εκ των οποίων οι 21 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς σύνταξης με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι άνω των 55 ετών.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνει ότι εγγράφως και χωρίς απάντηση η Επιχείρηση έχει επανειλημμένως ζητήσει από το Υπουργείο να στηριχθεί με μόνιμο προσωπικό. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της ίδιας της ΔΕΥΑΗ, τα χρήματα που διατίθενται για τους 21 υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς σύνταξης και εξακολουθούν να εργάζονται δυνητικά μπορούν να καλύψουν τους μισθούς 35-40 νέων εργαζομένων βάσει του νέου μισθολογίου.
Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από τις συναντήσεις του τόσο με τη Διοίκηση όσο και με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ. Όπως μάλιστα επισημαίνει σε αυτά ο Σύλλογος στο έγγραφο που έχει αποστείλει στον βουλευτή: «χωρίς προσλήψεις προσωπικού Αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, σε πλήρη υποστελέχωση της Υπηρεσίας και το σημαντικότερο, την μη μετάδοση τεχνογνωσίας, από την σημερινή Εργασιακή γενιά στις επόμενες. Προσλήψεις προσωπικού (ΙΔΑΧ), για την υπηρεσία, έγιναν για τελευταία φορά το 2003».
Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του ο βουλευτές επισημαίνει ότι η σημερινή Κυβέρνηση εμφανίστηκε πρόσφατα με μια πρωτοφανή λαθροχειρία να «οικειοποιείται» και το έργο του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, αν και έχει ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένους πόρους από το 2017, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει καμία μέριμνα για περαιτέρω ενίσχυση της ΔΕΥΑΗ ως θα όφειλε.
«Αντί της πρακτικής να αφήνεται η ΔΕΥΑΗ από τη σημερινή Κυβέρνηση στην τύχη της, είναι κομβικής σημασίας, για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό», όπως τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό: «Σε ποιες ενέργειες θα προβεί  ώστε η ΔΕΥΑ Ηρακλείου να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό;».
Παράλληλα, ο βουλευτής αναμένεται να θέσει στον Υπουργό το ζήτημα των οφειλών της ΔΕΥΑΗ σε συνέχεια όλων των ρυθμίσεων στήριξης των ΔΕΥΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 27.9.2020
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε