Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης  επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά τη συνάντηση με τους υπεύθυνους του παραρτήματος που εξυπηρετεί εβδομαδιαία κατά μέσο όρο 57 ωφελούμενους (παιδιά) συζήτησε εκτενώς τα μέτρα λόγω του κορωνοϊού και τα ζητήματα προστασίας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Δαμανάκη και η υπεύθυνη Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιού με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης  κ. Ιωάννα Καφούση (φωτο).

Η πρόεδρος του Παραρτήματος ενημέρωσε για τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής η ευλαβική τήρηση τους έχει ως αποτέλεσμα τη μη ύπαρξη κρούσματος κορωνοιού σε κάποιο εργαζόμενο ή ωφελούμενο.

Στην κατεύθυνση αυτή τονίστηκε ότι απαιτείται η συνεργασία και η απευθείας επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις ΚΟΔΥ για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, όπως και ότι έχει πραγματοποιηθεί εκπαίδευση προσωπικού των δομών που εξυπηρετούν άτομα με Ειδικές ανάγκες σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Στα πλαίσια της συνάντησης αναδείχθηκε η αναγκαιότητα κατάρτισης επικαιροποιημένων οργανογραμμάτων που θα συμπεριλαμβάνουν το ήδη υπάρχον προσωπικό και θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο. Παράλληλα, όπως σημειώθηκε, υπάρχει επαγρύπνηση με βάση τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε πως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο θα πρέπει σε μια δομή όπως οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας να υπάρξει ειδική μέριμνα και ενίσχυση όπως και διαρκής επαγρύπνηση από πλευράς της Πολιτείας.

Στα πλαίσια αυτά τονίστηκε ότι αυτές οι δομές, όπως το ΠΑΑΠΑΗΚ, ιδίως λόγω της πανδημίας  θα πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές και με συνεχή εκπαίδευση επαγγελματιών και ωφελούμενων-οικογενειών. «Έχει σημασία πως αυτές οι ενέργειες θα συμβάλουν στη γρήγορη αποθεραπεία-αποκατάσταση και αφετέρου στην εξάλειψη λιστών αναμονής στις δομές αυτές και συγκεκριμένα θα μπορέσουν άμεσα να αξιολογηθούν και να εξυπηρετηθούν πάνω από 24 αιτήσεις που βρίσκονται στην αναμονή», σημείωσε ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αφού συνεχάρη τους υπεύθυνους του Παραρτήματος για το έργο τους, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει επιμείνει ότι στις κοινωνικές δομές, δημόσιες και ιδιωτικές, θα πρέπει να γίνονται τακτικά προληπτικά διαγνωστικά τεστ σε προσωπικό και φιλοξενούμενους, να εκπονηθούν ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα ανάλογα με το είδος και τους φιλοξενούμενους της κάθε δομής και να εποπτεύεται διαρκώς η τήρησή τους και να διατίθενται δωρεάν και σε επαρκείς ποσότητες όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας για ωφελούμενους και εργαζόμενους. Είναι επιτακτικό η Πολιτεία να βρίσκεται διαρκώς σε μια τέτοια αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε ο βουλευτής.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 23.9.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε