ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με αφορμή το σύνολο των αιτημάτων που απασχολούν τις σημερινές και αυριανές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιατρός Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  
«Οι υγειονομικοί της χώρας δίνουν καθημερινά μια μεγάλη μάχη, για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ.
 
Η υποκρισία του επιτελικού κράτους της σημερινής Κυβέρνησης περισσεύει: 
-«Επιτελικοί» υπουργοί της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, σε δημόσιες εκδηλώσεις δεν σέβονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα που προτείνουν οι «ειδικοί».
-Την ώρα που αφήνουν δημόσιες δομές στην τύχη τους, να αδυνατούν να εκτελέσουν ελέγχους για τον κορωνοϊό, αδιαφανώς και με εντολή Υπουργείου Υγείας και 1ης ΥΠΕ δίδεται εντολή να διενεργούνται τα μοριακά τεστ που παραγγέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που έχει σχέση με μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
-Η Κυβέρνηση λέει ότι «όλα υπό έλεγχο» όταν κρίσιμες νοσοκομειακές μονάδες της χώρας εκπέμπουν ένα ηχηρό SOS. Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.
-Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για το απροετοίμαστο και υγειονομικά ανασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Κι όλα αυτά όταν λίγο πριν την έλευση του χειμώνα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τον άπλετο χρόνο που της δόθηκε τελικά «κατάφερε» να φέρει τη χώρα στα όρια της απώλειας του ελέγχου.
Από το σύνολο των αιτημάτων που απασχολούν την σημερινή κινητοποίηση, για το Ηράκλειο, αξίζει να εστιάσουμε:
  • Στην λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Βενιζελείου. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη μερική τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου και βεβαίως στην άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων.
  • Στην ενίσχυση με νέο μόνιμο προσωπικό της ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ που πρέπει να γίνει αντικείμενο του αγώνα μας. Εξυπακούεται ότι η ενίσχυση αυτή πρωτίστως αφορά τη στελέχωση με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό όπως οι Εντατικολόγοι.
  • Στη δημιουργία ΜΕΠΚ (Μονάδα Εντατική Παρακολούθησης Καρδιοπαθών) στο Βενιζέλειο.
  • Στον εξοπλισμό του Βενιζελείου ώστε να μπορεί να κάνει τεστ για κορωνοϊό.
Πρόκειται για ορισμένες κρίσιμες πλευρές που η αντιμετώπισή τους θωρακίζει τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου εν όψει του νέου επιδημικού κύματος.
Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν παραβλέπουμε ούτε φέρνουμε σε δεύτερη μοίρα, όλα τα αιτήματα ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία των δομών του δημόσιου συστήματος.
Συμπαραστεκόμαστε στο υγειονομικό προσωπικό που αντιπαλεύει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στην υγεία.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα για την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που έχοντας στο κέντρο της προσοχής τον άνθρωπο, θα εξασφαλίζει την καθολική πρόσβαση  των συμπολιτών μας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας».
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 23.9.2020
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε