“Ζωτική ανάγκη πλέον ένα συνολικό σχέδιο για τους υδάτινους πόρους της Κρήτης”, σημείωσε στη σημερινή δήλωση του ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση που παρακολούθησε ηλεκτρονικά σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και σχετικά με την κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που αφορούν στο έργο του Φράγματος Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Ένα σημαντικό έργο για την τοπική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, το Φράγμα Αμιρών- Αγίου Βασιλείου, προχωράει και θα υλοποιηθεί. Έχει ιδιαίτερη σημασία πως από το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα ανακοινώνεται μια τόσο σημαντική εξέλιξη. Πρόκειται για μια υπόθεση δεκαετιών και σε συνέχεια πολλών δυσλειτουργιών και κωλυσιεργίας σε βάρος της Κρήτης που επιτέλους ξεκλειδώνει.

Ωστόσο, είναι πλέον επιτακτικό να αντιμετωπιστεί από όλες τις πλευρές το έλλειμμα ενός συνολικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού.

Είναι ζωτικής ανάγκης σήμερα ζήτημα που επιτείνεται από την κλιματική αλλαγή και καθιστά απαραίτητο να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα για την αξιοποίηση συνολικά των υδάτινων πόρων και την υλοποίηση των εγγειοβελτιωτικών έργων στο Νομό Ηρακλείου.

Στην αρμόδια Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής διαπιστώσαμε και αναδείξαμε πως πάνω από 50 έργα – μικρά ή μεγάλα– που αφορούν σε υδάτινους πόρους του Ηρακλείου βρίσκονται κατατεθειμένα στις υπηρεσίες. Οι σημαντικές εξελίξεις γύρω από το Φράγμα σήμερα μας δίνουν αυτή την ευκαιρία να πούμε ότι είναι επιτακτικό όλα να ενταχθούν σε ένα συνολικό σχέδιο και η Κρήτη να οχυρωθεί σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 17.9.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε