ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να μην μείνουν εκτός ΑΣΕΠ 2.000 εκπαιδευτικοί για παράβολο 3 ευρώ

 

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο για παράβολο των 3 ευρώ να μην αποκλειστούν από τον διορισμό 2.000 εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σήμερα εκτός από τους προσωρινούς πίνακες που ανακοινώθηκαν.

Με πρώτο υπογράφοντα βουλευτή τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης) επισημαίνουν στην αιτιολογική έκθεση ότι «από τους  προσωρινούς πίνακες της 1ΓΕ/2019 προκήρυξης απορρίπτονται 2316 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 1837 υποψήφιοι με την αιτιολογία της «μη καταβολής παραβόλου»».

Επιπλέον, τονίζουν ότι «ο μεγάλος αριθμός απορριφθέντων υποψηφίων καταδεικνύει τον άδικο, ενδεχόμενο, αποκλεισμό τους, γεγονός που έχει στηλιτευτεί από θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, και εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων».

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι ζήτημα με την προσκόμιση του παραβόλου είχε δημιουργηθεί και στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του Α.Σ.Ε.Π., για το οποίο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει σχετική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων».

Με την προτεινόμενη διάταξη φέρνουν ρύθμιση στη Βουλή σύμφωνα με την οποία «αιτήσεις, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της προκήρυξης 1ΓΕ/2019  του Α.Σ.Ε.Π. χωρίς να συνοδεύονται από νομίμως εκδοθέν παράβολο δημοσίου Ταμείου, θεωρούνται έγκυρες και λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το Α.Σ.Ε.Π. για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της ως άνω προκήρυξης, εφόσον οι υποψήφιοι εντός μηνός από την δημοσίευση του παρόντος εκδώσουν και προσκομίσουν με αίτησή τους, ισόποσο παράβολο, ασχέτως ημερομηνίας εκδόσεως και εξόφλησης αυτού»

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσαν πριν λίγες ημέρες στο Ηράκλειο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», όπου συζητήθηκαν πτυχές της τροπολογίας που βρισκόταν υπό κατάθεση, έπειτα και από τη συστηματική άρνηση του Υπουργείου να τοποθετηθεί για το θέμα και στις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις – πτυχές που μεταφέρθηκαν και συζητήθηκαν άμεσα με το γραφείο του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή και την τροπολογία, ο βουλευτής Ηρακλείου επανέλαβε ότι «Η τροπολογία ρυθμίζει επαρκώς μια αδικία που εδώ και μέρες τρέχει σε βάρος 2.000 εκπαιδευτικών που το Δημόσιο Σύστημα Παιδείας έχει άμεση ανάγκη. Η υιοθέτησή της αποτελεί μονόδρομο για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σε διαφορετική περίπτωση σηματοδοτεί και μια ακόμη ρήξη της Κυβέρνησης με τον κόσμο των εκπαιδευτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αταλάντευτα υπέρ της άρσης οποιασδήποτε αδικίας σε βάρος των εκπαιδευτικών και έμπρακτα σήμερα φέρνουμε στη Βουλή μια ρύθμιση με την δίκαιη και ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας».

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε