ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Αδιανόητο η Κυβέρνηση να αφήνει στον αέρα 2.000 εκπαιδευτικούς για ένα παράβολο 3 ευρώ”, σημείωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε σήμερα το πρωί το παρών στα γραφεία του συλλόγου.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εκπαιδευτικούς για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον αποκλεισμό -και μάλιστα  χωρίς δική τους υπαιτιότητα –  2.000 εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη γενική αγωγή.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης με τη σειρά του υποστήριξε ότι το θέμα έχει ήδη κοινοβουλευτικά τεθεί στους αρμόδιους Υπουργούς και ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να μην απαντά παρά τις πιέσεις που επανειλημμένα ασκούνται.

Για το ίδιο θέμα και λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης να απαντήσει στην προηγηθείσα ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (με πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη), ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει προχωρήσει σε αναφορά με την δημόσια επιστολή της Ένωσης Νηπιαγωγών επαναφέροντας το θέμα και στην οποία τονίζεται ότι ο αποκλεισμός δεν οφείλεται σε παράληψη ή αμέλεια των αδιόριστων εκπαιδευτικών κατά την υποβολή της δήλωσης-αίτησής τους, αλλά σε δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ και των Τραπεζών, ενώ δεσμεύτηκε να επανέλθει εκ νέου μέχρι να δοθεί λύση.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι αδιανόητο, μόνο και μόνο για τη μη καταβολή ενός παραβόλου ύψους 3 ευρώ, η Κυβέρνηση να μη δίνει μια απάντηση και να μην προσπαθεί να βρει μια λύση στο θέμα. Δεν μπορεί για ένα τεχνικό θέμα, για το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τις περισσότερες καταγγελίες δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, η Κυβέρνηση να κάνει ότι δεν βλέπει και να αφήνει ξεκρέμαστους χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 24.7.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε