Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης -στα πλαίσια της Πανυγειονομικής Πανελλαδικής απεργίας – βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και ιατρός-καρδιολόγος Νίκος Ηγουμενίδης για τη στήριξη και ενίσχυση των εργαζομένων στη δημόσια υγεία. Με την ευκαιρία της παράστασης-διαμαρτυρίας ο βουλευτής συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, ενώ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα για την ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες, στα πλαίσια επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ηγουμενίδης κατέθεσε μια σειρά από υπομνήματα εργαζομένων στην υγεία προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ στα πλαίσια της τοποθέτησής του επεσήμανε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν: «Ας μη γελιόμαστε, πρώτον, η ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας απαιτεί, χρηματοδότηση. Πρέπει να πάμε με ένα στόχο βραχυπρόθεσμο στο βάθος της διετίας-τριετίας να φθάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεύτερον, χρειάζεται προσωπικό. Χρειάζεται να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Τρίτον, χρειάζεται η μισθολογική αναβάθμιση του προσωπικού. Χρειάζεται η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά», είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, στα πλαίσια της σημερινής ημέρας και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, επισκέφτηκε την 1η ΤΟΜΥ Ηρακλείου, συνομιλώντας με τους υπεύθυνους για τον ρόλο της στη διάρκεια της πανδημίας και για όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την στήριξη σε μόνιμο προσωπικό αλλά και για την ενίσχυση του ρόλου της στα πλαίσια ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κρήτη.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 16.6.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε