ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση εργασίας του Νίκου Ηγουμενίδη με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη
Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Αρκαλοχώρι, και στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακύβέρνησης Εμμανουήλ Σμυρνάκης, συζητήθηκε η πορεία μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στο Δήμο. Μεταξύ άλλων στο τραπέζι συζητήθηκαν:
 1. Οικονομικά ζητήματα του Δήμου. Παρουσιάστηκαν  εκτενώς από το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο η οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο προγραμματισμός και οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Δήμου.
 2. Θέματα αστυνόμευσης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος με αφορμή περιστατικά παραβατικών περιστατικών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα. Στο σημείο αυτό τονίστηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας μέσω της  ενίσχυσης του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελίου. Επίσης αναφέρθηκαν παράπονα πολιτών για υπέρβαση του ρόλου των αστυνομικών οργάνων. Ο βουλευτής δήλωσε την ανησυχία του για τα κρούσματα παραβατικότητας και δεσμεύτηκε να μεταφέρει την εικόνα αστυνόμευσης του Δήμου σε επικείμενη συνάντηση με τον Αστυνομικό Δ/ντή Ηρακλείου.
 3. Τα θέματα της σχολικής στέγης του Δήμου. Συζητήθηκαν αναγκαιότητες που απαιτούνται στις κτηριακές εγκαταστάσεις των εκπαιδευτικών μονάδων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ήδη υλοποιείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, έχει ζητηθεί από την ανάδοχο εταιρεία κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι η δωρεάν αναβάθμιση 7 αιθουσών διδασκαλίας, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι υλοποιούνται εργασίες ενίσχυσης και διασφάλισης της προσβασιμότητας στα σχολικά συγκροτήματα σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες μέσω της τοποθέτησης κατάλληλων ραμπών και ανάλογων παρεμβάσεων στις διαβάσεις. Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε με τη σειρά του για τις απαντήσεις που το Υπουργείο Εσωτερικών του έχει μέχρι στιγμής διαβιβάσει και αφορά την πορεία των έργων για τη σχολική στέγη στους δήμους του Νομού Ηρακλείου.
 4. Ενίσχυση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού η επιχορήγηση 120.000€ για την κάλυψη άμεσων αναγκών των αθλητικών σωματείων και συλλόγων του Δήμου – πλέον των επιχορηγήσεων που έχουν δοθεί από την Περιφέρεια Κρήτης για την κάλυψη αναγκών στέγασης των αθλητικών  εγκαταστάσεων του Δήμου.
 5. Διαμόρφωση χώρου στον οικισμό Ζήντα (τοποθεσία Κάτω Βρύση). Ο βουλευτής μετέφερε το αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου Ζήντας τονίζοντας  την ανάγκη παρεμβάσεων από το Δήμο στην διαμόρφωση του χώρου. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχει δρομολογηθεί η χωροταξική μελέτη του χώρου από την τεχνική υπηρεσία και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
 6. Αποχετευτικά δίκτυα Σκινιά, Αποστόλων, Αμαριανού, Μαθιάς και Βόνης. Ο Βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών αποχέτευσης στους οικισμούς αυτούς σύμφωνα και με τα αιτήματα των κατοίκων και τον προγραμματισμό του Δήμου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, στους οικισμούς αυτούς οι εργασίες αποχέτευσης δεν έχουν ολοκληρωθεί (το ποσοστό υλοποίησης κυμαίνεται σε 80-85%) και σημείωσε ότι ο Δήμος θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των έργων και την πλήρη κάλυψη των οικισμών αυτών με δίκτυα αποχέτευσης.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε πως θα εντείνει τις παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία σε όσα θέματα κρίνεται απαραίτητο.
  Το Γραφείο Τύπου

  Hράκλειο, 11.6.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε