ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανάγκη ενίσχυσης και όχι αποδυνάμωσης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών Υγείας, τόνισε κατά τη συνάντηση ο Νίκος Ηγουμενίδης  – Την Παρασκευή η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Σύσκεψη του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη με εκπροσώπους εργαζόμενων στην Υγεία από τους πίνακες επικουρικού προσωπικού 2016 πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό του γραφείο.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που τους απασχολούν με κυριότερα την μη ανανέωση των συμβάσεων τους και την μη απορρόφησή τους μέσω της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού στην Υγεία (προκήρυξη 2Κ/2019).

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι ίδιοι υπηρετούν στο χώρο της Υγείας συνολικά 4 έτη μέσω αλλεπάλληλων παρατάσεων των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα οι συμβάσεις τους λήγουν. Επιπλέον τόνισαν τη συμβολή τους στη μάχη έναντι του κορωνοϊού, αλλά και των εκατοντάδων ελλείψεων προσωπικού σύμφωνα με τα οργανογράμματα των Υπηρεσιών Υγείας. Όπως ειπώθηκε, εκατοντάδες εξειδικευμένοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων οδηγούνται στην ανεργία και στην «έξοδο» από το Σύστημα Υγείας, ενώ ζητήθηκε από το Βουλευτή η παρέμβαση του προκειμένου να τεθεί το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης και όχι αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών Υγείας, την ανάγκη πρόβλεψης αυξημένης μοριοδότησης τους σε προκήρυξη μόνιμου ή επικουρικού προσωπικού, ενώ δεσμεύτηκε τις προτάσεις τους να τις καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενόψει και της επίκαιρης επερώτησης για την Υγεία η οποία έχει κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται να συζητηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης θα είναι στους βουλευτές που θα παρέμβουν στην Αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση για όλα τα επίμαχα θέματα της Υγείας.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν οι Ρουσσάκης Μανόλης    (εργαζόμενος στην Κ.Υ. 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης), Ταξάκη Στέλλα (εργαζόμενη στο Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο») και Βάρδα Ελευθερία  (εργαζόμενη στο Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο»)

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 9.6.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε