Νίκος Ηγουμενίδης: Απέναντι στην πολιτική των εντάσεων και των αναθεωρητισμών, η χώρα μας οφείλει να απαντά με ξεκάθαρο τρόπο

Σχετικά με την συμπλήρωση 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ε. Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η μνήμη από την Γενοκτονία των Ποντίων παραμένει και σήμερα ζωντανή. Η Ελλάδα τιμά τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που πριν από έναν αιώνα έχασαν με τόσο θηριώδη τρόπο τη ζωή τους. Η χώρα μας οφείλει, τόσο να στηρίξει εμπράκτως τους Συλλόγους και τους Φορείς που σήμερα δραστηριοποιούνται και αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο των Ποντίων σε όλη τη χώρα, όσο και να εντείνει την διεθνοποίηση του ζητήματος. Έναν αιώνα μετά, κι όμως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων για τη γείτονα χώρα δεν είναι αυτονόητη. Απέναντι στην πολιτική των εντάσεων και των αναθεωρητισμών, η χώρα μας οφείλει να απαντά με ξεκάθαρο τρόπο. Η χώρα μας διαθέτει ένα κεκτημένο διπλωματικό κεφάλαιο που μπορεί να το αξιοποιήσει κατάλληλα σε μια τέτοια κατεύθυνση και σε όλα τα διεθνή φόρα. Παράλληλα, στο εσωτερικό και στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού, είναι επιτακτικό να αποτελεί σήμερα καθήκον της Πολιτείας η διάσωση, διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ποντιακού Ελληνισμού. Έτσι μπορούμε με ασφάλεια και αίσθηση περηφάνιας να τιμούμε κάθε χρόνο τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε