Σχετικά με την απόφαση της τελευταίας στιγμής για αναστολή των επιχειρησιακών ασκήσεων και ιδίως της άσκησης «Καταιγίδα ‘20», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλεί εντύπωση η απόφαση της τελευταίας στιγμής της Κυβέρνησης για αναστολή όλων των ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτη την «Καταιγίδα ’20», η οποία επρόκειτο να εκκινήσει σήμερα. Η αιφνιδιαστική – μια μέρα πριν – απόφαση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας προκαλεί ερωτηματικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν επισημανθεί τα υγειονομικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την πραγματοποίηση των αεροναυτικών τμημάτων των ασκήσεων, διαφυλάσσοντας το εξαιρετικά χαμηλό κρουσμάτων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν μπορεί να παραγνωριστεί η σημασία της άσκησης «Καταιγίδα’20» η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί σε τρείς διαδοχικές φάσεις, με την τρίτη φάση μάλιστα να διαξάγεται στην ιδιαίτερα ευρεία έκταση του άξονα Δωδεκάνησα-Κρήτη-Κύθηρα-Ανατολική Μεσόγειο. Ιδίως, τη στιγμή που υπάρχουν διαρροές ότι η απόφαση συνδέεται με άγνωστους όρους προς τη γείτονα που συμπεριλαμβάνονται στα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», η Κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της και να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους αναστολής των ασκήσεων. Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα της, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να μεταδίδονται διαφορετικά μηνύματα. Η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τελεί σε καραντίνα».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 11.5.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε