ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:
 
«Η βουλευτής της ΝΔ κα Μπακογιάννη σε σημερινή της συνέντευξη, αναφορικά με την κρίση του κορωνοϊού στη χωρά μας, ισχυρίζεται ότι «γκρεμίστηκαν» 3 μύθοι: «δεν υπάρχει κράτος», «το ΕΣΥ είναι διεφθαρμένο» και «οι Έλληνες είναι απείθαρχος λαός», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αυτό όμως που γκρεμίστηκε είναι κάτι άλλο: Γκρεμίστηκε το αφήγημα και οι μύθοι της ΝΔ. Πού είναι η κυβέρνηση στην ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ; Πού είναι η ΝΔ στην κάλυψη των πραγματικών  αναγκών του προσωπικού των νοσοκομείων σε υλικά; Πού είναι το σχέδιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; Ποιοί ήταν εκείνοι που απαξίωναν επί δεκαετίες το δημόσιο σύστημα υγείας σε όφελος των ιδιωτών; Αλήθεια, μιλούσαν για διεφθαρμένο ΕΣΥ τα 2,5 εκ. των ανασφάλιστων συμπολιτών μας ή η ΝΔ; Η υπόθεση Novartis, η Siemens και η προκλητική φυγάδευση του Χριστοφοράκου -επί ημερών της κας Μπακογιάννη- δεν είναι στοιχεία διαφθοράς; Ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά; Μήπως απαιτεί η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ, λόγω πανδημίας, να μοιράσουμε συγχωροχάρτια;
Πίσω από τους μύθους, η κα Μπακογιάννη και η παράταξη της θέλουν να ξεχάσουμε. Θέλουν να ξεχάσουμε τη διαχρονική και σημερινή στάση της ΝΔ στα θέματα της υγείας. Και βέβαια αυτό που θέλει κατά βάθος είναι προσωρινή, αποσπασματική και μόνο όσο κρατά η πανδημία  στελέχωση του ΕΣΥ με όχημα την «ατομική  ευθύνη των πολιτών».
Οι Έλληνες πράγματι μπορούμε και βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όπως και να διακρίνουμε τις αλήθειες πίσω από τους «μύθους». 
Είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης ώστε να μην μείνει κανείς μόνος και να βγούμε και από αυτήν την κρίση με την κοινωνία όρθια. Πορευόμαστε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας. Και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα νικήσουμε!
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 1.4.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε