ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νίκος Ηγουμενίδης: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού να ασχοληθεί με την ουσία της υλοποίησης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Τυμπάκι
 
Σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Αθλητισμού και την σχετική δήλωση του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Τυμπάκι, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζει κανείς την δημόσια απάντηση του σημερινού Υφυπουργού Αθλητισμού για την ερώτηση που του υπεβλήθη για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Τυμπάκι.  Ο ίδιος ο Υπουργός έσπευσε να απαντήσει με ειρωνικό τρόπο απέναντι στους ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι το έργο «ήδη έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019», ξεχνώντας βέβαια σκοπίμως να αναφέρει το πότε ακριβώς συνέβη αυτό.
 
Ευτυχώς, ανατρέχοντας κανείς στην ίδια την επίσημη απάντηση των υπηρεσιών του Υπουργείου αποκαθίσταται η πλήρης αλήθεια, ότι δηλαδή το έργο ήδη εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2019 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Το έργο με τίτλο «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Δ.Κ. Τυμπακίου, Δήμου Φαιστού, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου» συνολικού προϋπολογισμού 2.890.000,00 €, έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 με την υπ’ αριθμ. 63949/18-06-2019 απόφαση έγκρισης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων».
 
Επιπλέον, στη δημόσια δήλωση του ο ίδιος αναφέρει με μεγάλη έμφαση ότι στις 4-11-2019 ενέκρινε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης και δόθηκε σχετική εντολή προκειμένου να αποσταλεί το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης στον Δήμο Φαιστού. Επομένως, είναι εύλογο το ερώτημα γιατί τόση καθυστέρηση μηνών από πλευράς Υπουργείου μέχρι τον Νοέμβριο του 2019.
 
Πριν από όλα τα παραπάνω, αυτό που ενδιαφέρει τους κατοίκους της Μεσαράς είναι η υλοποίηση του έργου και όχι οι επικοινωνιακοί χειρισμοί του Υπουργείου.  Ενδιαφέρει επί της ουσίας να συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού. Ενδιαφέρει η υλοποίηση των έργων με πραγματικό κοινωνικό αντίκρυσμα για τους πολίτες του Νομού Ηρακλείου. Και όχι οι επικοινωνιακές φούσκες».
 
Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 12.12.2019
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε