Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει με ποια κυβέρνηση, ποιο πολιτικό σχέδιο και με ποιο πρωθυπουργό θα πορευθεί η χώρα τα επόμενα 4 χρόνια.

Την επόμενη των Εθνικών εκλογών είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μαζί με υπουργούς, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς. Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι το δίλημμα.

Γι αυτό απευθύνουμε ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες. Στο προσκλητήριό μας αυτό, δεν περισσεύει κανείς και καμιά.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα δηλαδή της ΝΔ, που δεν είναι απλά τίτλοι, αλλά, θα είναι η συντριπτική αλλαγή της καθημερινότητας της πλειοψηφίας των πολιτών προς το χειρότερο. Θέλουν να εφαρμόσουν ένα νέο σκληρό μνημόνιο δικής τους έμπνευσης, με λιτότητα, περικοπές, απολύσεις, αυξήσεις φόρων για τους πολλούς και ελαφρύνσεις για τους λίγους.

Πλέον δηλώνουν απερίφραστα πως θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στα χρόνια του μνημονίου με επαναφορά του κανόνα 5 αποχωρήσεις για 1 πρόσληψη στο δημόσιο, να κόψουν τα κοινωνικά επιδόματα γιατί αυτά αρμόζουν τάχα σε χώρες της λατινικής Αμερικής, να υποχρεωθούμε να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα, να καταργηθεί το 8ώρο και οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Και βέβαια οφείλουμε να αναδείξουμε ακόμα πιο σαφώς και το δικό μας πρόγραμμα, το πώς και με ποιό τρόπο θα χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής που οραματιζόμαστε.

Έχουμε την πολυτέλεια, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την ερχόμενη τετραετία, και αυτό το πρόγραμμα θα το εγκρίνει ο ελληνικός λαός και όχι η τρόικα. Κάτι που συμβαίνει, γιατί η σημερινή κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αυτό ακόμη και πριν από λίγους μήνες δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί. Δεν ήταν απλό. Δεν ήταν βέβαιο. Δεν ήταν δεδομένο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια Ελλάδα ανήμπορη να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, που δεν έβγαζε τον μήνα, που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε. Σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι μια ασφαλής χώρα που κανένας δεν μπορεί να την εκβιάσει.

Όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης κι αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα τη δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Αυτή είναι απόφαση για τη ζωή μας.

Εμείς, σήμερα, είμαστε εδώ πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, πιο πεισμωμένοι. Να δώσουμε τη μάχη με δύναμη, καλή οργάνωση, με πείσμα και αποφασιστικότητα.

Δεν καλούμε μόνο τους αριστερούς και προοδευτικούς, καλούμε όλους τους πολίτες που θέλουν να συγκρουστούμε για να τα αλλάξουμε όλα.

Είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Γιατί στο ερώτημα αν γυρίζει η απάντηση είναι μια.. Και όμως γυρίζει.

Τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας.

Το ψηφοδέλτιο νίκης και διεύρυνσης του Ηρακλείου:

 

ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΕΝΑΚΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΜΠΩΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Καλό μας αγώνα….

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε