ΔΗΛΩΣΗ

ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

 

Με αφορμή την αυριανή συζήτηση και κύρωση της σύμβασης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο εισηγητής του νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με όρους δημοσίου συμφέροντος και με αυξημένη τη συμμετοχή του Δημοσίου, έρχεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής η τελική συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου ώστε να αποκτήσει ισχύ νόμου η σύμβαση για το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, προηγήθηκε μια εκτεταμένη διαβούλευση και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής φωτίστηκαν όλες οι κρίσιμες πλευρές της σύμβασης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πέτυχε  το Δημόσιο να διατηρήσει παρουσία σε μια εξαιρετικής σημασίας επένδυση, τόσο στη φάση της υλοποίησης όσο και στη λειτουργία του Αεροδρομίου με συγκεκριμένα οφέλη για τον τόπο.

Το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας.

Όλες οι τελευταίες θετικές εξελίξεις με τον ΒΟΑΚ, που επισφραγίστηκαν στην Κρήτη με την παρουσία του Πρωθυπουργού, η παράδοση του έργου Γούρνες-Χερσόνησος και του πολύπαθου δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά είναι μερικά ακόμη κομμάτια του παζλ που δείχνουν ότι η σημερινή Κυβέρνηση κατορθώνει σε συμπυκνωμένο χρόνο και με χειροπιαστό αποτέλεσμα να υπερβεί κενά δεκαετιών.

Όλοι γνωρίζουν πόσες δεκαετίες μεσολάβησαν και πόσες υποσχέσεις δόθηκαν   – και από ποιους –   μέχρι να φτάσουμε στο σημέρα.

Τελικά, είναι η σημερινή Κυβέρνηση εκείνη που αφενός μεν εξασφάλισε την ισχυρή παρουσία του Δημοσίου στη σύμβαση, αφετέρου ολοκλήρωσε επιτυχώς το διαγωνισμό, δρομολογώντας και θέτοντας σε ισχύ νόμου τη σύμβαση για ένα νέο Αεροδρόμιο στο Ηράκλειο και την Κρήτη».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 12.5.2019

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε