ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε η παράταση – ανανέωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τον Δήμο Ηρακλείου, το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο βουλευτικό γραφείο του Νίκου Ηγουμενίδη στο Ηράκλειο και επικεντρώθηκε στην πρόσκληση 8/2018 του ΟΑΕΔ και στην δυνατότητα παράτασης/ανανέωσης ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία χωρίς χρονικό κενό.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος επεσήμαναν ότι στην περίπτωση της μη παράτασης-ανανέωσης ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν κενά στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και μάλιστα σε περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης, αλλά και οι χρονικές δυσκολίες κάλυψης των θέσεων ακόμη και με την προκήρυξη νέου προγράμματος.

Στην συνάντηση εκ μέρους της Κίνησης Εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Δήμου Ηρακλείου συμμετείχαν οι: Εμμανουέλα Φανουράκη, Νικόλαος Λιόντογλου, Βασιλική Λεονταράκη, Μαρίνα Ζωνωνάκη, Μαρία Βαρδάβα, Ιωάννα Μανίκα και Συμεωνία Κορσάββα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει ήδη μεταφέρει όλες τις επιμέρους επισημάνσεις της Κίνησης των Εργαζομένων στο αρμόδιο Υπουργείο, ενώ για το ζήτημα ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Κώστα Μπάρκα.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 6.5.2019

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε