ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε και συζήτησε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου που αφορούν την Κρήτη και το Νομό Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε υπόψη του Υπουργού και ζήτησε να εξεταστεί η ιδέα για «λιμάνι του Νότου» έτσι ώστε η Κρήτη να παίξει το γεωγραφικό ρόλο που της αντιστοιχεί στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τον άξονα Σουέζ-Γιβραλτάρ.

Δεύτερον, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου έθεσε στον Υπουργό το θέμα του πλοίου για τη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων, και τρίτον, την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, αξιοποιώντας το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και με ταύτιση απόψεων, με τον Υπουργό να δεσμεύεται να επισκεφτεί το προσεχές διάστημα το Ηράκλειο.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 17.10.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε