ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη αποτέλεσε η εξασφάλιση αναγκαίου εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας στα πλαίσια αναβάθμισης και ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση εγκρίθηκε και δρομολογήθηκε από την Περιφέρεια η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού με τις αναγκαίες γυναικολογικές πολυθρόνες (boom). Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ήδη ενημερώθηκε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και οι διευθυντές και οι μαίες των Κέντρων Υγείας.
Η σημερινή συνάντηση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αλλεπάλληλων επισκέψεων του Νίκου Ηγουμενίδη  σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου κατά τη διάρκεια των οποίων κατεγράφησαν από τον βουλευτή όλες οι ανάγκες για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μεταξύ αυτών και οι ανάγκες στον εξοπλισμό και στη συντήρηση των κτιριακών υποδομών.
Η σημερινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη είναι η δεύτερη σε διάστημα ενός μήνα. Έχει προηγηθεί η συνάντηση στις αρχές Σεπτέμβρη όταν διασφαλίστηκαν οι πόροι ύψους 2,5 εκ ευρώ για το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών και για τη συντήρηση όλων των ΚΥ του Νομού Ηρακλείου.
Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι στους παραπάνω πόρους προστίθεται και η προ ολίγων ημερών έγκριση αγοράς βιοϊατρικού εξοπλισμού, ύψους 250.000 ευρώ, για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας.
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 5.10.2018
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε