ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Με αφορμή την επίσημη υπογραφή την επόμενη Παρασκευή στο Δήμο Ηρακλείου της δωρεάν κατά χρήση παραχώρησης ακινήτου από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Ηρακλείου για την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης, και με την παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο Μαρίας Καραμεσίνη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 
«Εδώ και αρκετούς μήνες μια σειρά από κομβικά κτίρια «ξεμπλοκάρουν» από πολύχρονες γραφειοκρατικές διαδικασίες και παραχωρούνται από τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας στους πολίτες με αποκλειστικό στόχο την ανέγερση κοινωνικών δομών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Μετά και την τελευταία θετική έγκρισή από τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο για το αίτημα της παραχώρησης, τόσο του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ του Αγίου Μηνά όσο και του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ Χερσονήσου, ώστε να αξιοποιηθούν ως μονάδες υγείας, σειρά έχει σε λίγες μέρες (την Παρασκευή 28/9/2018 και στο Δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης), η εξαιρετικά σημαντική παραχώρηση– με τον πλέον επίσημο τρόπο  – χωρίς αντάλλαγμα, χρήσης οικοπεδικής έκτασης ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, το σημερινό Δ.Σ. ΟΑΕΔ αποφάσισε την δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση οικοπέδου στο Δήμο Ηρακλείου για 99 χρόνια για την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης, σε εκτέλεση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που γίνεται επισήμως πράξη.
Εξαιρετικά σημαντικό θα είναι το επόμενο διάστημα και η συμφωνία  για μια ακόμη παραχώρηση ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στο Ν. Ηρακλείου, για ανέγερση κοινωνικών δομών, που αποτελεί και βασικό αίτημα του σημερινού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, και που θα μπορούσε να στεγάσει ταυτόχρονα και υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (που σήμερα ενοικιάζουν ακίνητο έναντι μηνιαίου μισθώματος).
Όλες αυτές οι ενέργειες αποτυπώνουν και ένα διαφορετικό δείγμα γραφής που δεν αφήνουν σημαντικά οικόπεδα να ερημώνουν ή να καταλαμβάνονται από επίδοξους καταπατητές, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούν το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση της περιοχής προς όφελος οικιστών και πολιτών».
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 25.9.2018

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε