ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρνατουτάκη για το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τη συντήρηση όλων κτιρίων των Κέντρων Υγείας του Νομού Ηρακλείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας «κλείδωσε» η χρηματοδότηση τόσο της συντήρησης όλων των κτιρίων των Κέντρων Υγείας στο Νομό Ηρακλείου όσο και της ανέγερσης νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας στις Μοίρες.

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων επαφών στα Κέντρα Υγείας και της ενημέρωσης από τις τεχνικές υπηρεσίες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε στον Περιφερειάρχη Κρήτης ότι οι εργασίες συντήρησης για κάθε Κέντρο Υγείας ανέρχεται σε περίπου 50.000-80.000 ευρώ και ότι συνολικά οι εργασίες συντήρησης για το Νομό Ηρακλείου υπολογίζονται στα 500.000 ευρώ. Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις Μοίρες και τον σχεδιασμό για το νέο κτίριο, ο βουλευτής και πρ. Διοικητής της 7ης ΥΠΕ σημείωσε ότι το κόστος χρηματοδότησης για το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών υπολογίζεται από την 7η ΥΠΕ στα 2 εκ ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύτηκε στον βουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη ότι η Περιφέρεια δέχεται να αναλάβει τη χρηματοδότηση των παραπάνω έργων, συνολικού ποσού περίπου 2,5 εκ ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη, ο οποίος για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση και την ανέγερση του νέου κτίριο στις Μοίρες ανοίγει το δρόμο ώστε οι σημερινές εγκαταστάσεις να αποτελέσουν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Φαιστού.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη σε κομβικές παρεμβάσεις που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία στο Νομό Ηρακλείου και δήλωσε πως «το δημόσιο συμφέρον επιβάλει να παραμείνει με επιμονή και αδιάλειπτα στο επίκεντρο της προσοχής μας η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας».

Aπό την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Ηγουμενίδη στο σημερινό Κέντρο Υγείας στις Μοίρες

 

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 7.9.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε