ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων είχε σήμερα στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, ο οποίος μετέβη διαδοχικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, αλλά και στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Αρχικά, νωρίς το πρωί, ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε στο γραφείο της την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, με την οποία συζήτησαν εκτενώς κρίσιμες πλευρές που αφορούν στην αυθαίρετη δόμηση στην Κρήτη. Ειδική έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της επίσπευσης των κατεδαφίσεων στα αυθαίρετα που αφορούν στον αιγιαλό και στα ρέματα προκαλώντας ευθέως το κοινό αίσθημα.

Εν συνεχεία, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου μετέβη στο Λιμάνι του Ηρακλείου, όπου είχε εκτεταμένη συνάντηση με την διοίκηση του ΟΛΗ. Ειδικές πλευρές αναβάθμισης της κρουαζιέρας, του εμπορικού τμήματος και της ακτοπλοΐας αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης με τον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή και την Αντιπρόεδρο κα Αγγέλα Σμυρνάκη.

«Ορατό το αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης του ΟΛΗ, αλλά και της πολιτικής της Κυβέρνησης», σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με την παρατηρούμενη βελτίωση του λιμανιού σε όλους του δείκτες που αναδεικνύουν το λιμάνι του Ηρακλείου σε σημαντική πύλη εισόδου της χώρας.

Ολοκληρώνοντας τον σημερινό κύκλο επαφών του, ο Νίκος Ηγουμενίδης  – και με την ιδιότητα του συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, μετά και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την οποία είχε λεπτομερώς συζητήσει για τον χρόνο και τρόπο εφαρμογής του (σε Κνωσό και Φαιστό) με τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Στρατή σε πρόσφατη συνάντηση του στην Αθήνα.

Στην εποικοδομητική σημερινή συνάντηση με τον αρχιφύλακα Κνωσού κ. Ανδρέα Μιχελακάκη και την διαχειρίστρια του πωλητηρίου κα Μαρίνα Παπαδάκη, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε για την ουσιαστική βελτίωση της επισκεψιμότητας μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού  εισιτηρίου, ενώ συζήτησε με εμπεριστατωμένο τρόπο ειδικές πτυχές που αφορούν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου που προσελκύει κάθε χρόνο εκατ. τουρίστες. Ο Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε να ενημερώσει με τη σειρά του το αρμόδιο Υπουργείο.

D6B2ED1B-50D2-4744-AFFB-C985C5C6BA0F

F934E46D-E7EC-4DCD-870B-1A622D260DA9Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 23.8.2018

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε