Απαντώντας στο ερώτημα της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” και στον δημοσιογράφο Νίκο Κοσμαδάκη σχετικά με την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

“Την 21η Αυγούστου, η χώρα εξέρχεται από τα μνημόνια. Η έξοδος είναι καθαρή. Αποτινάσσουμε από πάνω μας το καθεστώς της ασφυκτικής δημοσιονομικής επιτροπείας και την 8ετή περίοδο σκληρής λιτότητας. Η αποτίμηση της διαδρομής απαιτεί αίσθημα ιστορικής ευθύνης, ρεαλισμό, νηφαλιότητα. Ούτε τυμπανοκρουσίες, αλλά ούτε μικροπολιτική μικροψυχία.

Φτάσαμε στο πολυπόθητο τέλος των μνημονίων, με επεξεργασμένο σχέδιο, σκληρή διαπραγμάτευση, συγκρούσεις αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς. Καθοριστικής σημασίας υπήρξε η συμφωνία (ή περιστασιακά έστω η ανοχή) της πλειοψηφίας της κοινωνίας στις θυσίες που χρειάστηκαν.

Η θέση «έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια», έδωσε στην πορεία αναμφισβήτητο κοινωνικό πρόσημο και ταξικό αποτύπωμα. Έτσι κερδίσαμε. Η εμπειρία μας αποτελεί τα θεμέλια για τις επικείμενες, δυσκολότερες μάχες, για την οικοδόμηση της «μετά τα μνημόνια» Ελλάδας.

Όπως σημειώνει και ο ποιητής, «το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μόνο του…».

Όπως δεν ήταν αυτονόητη η έξοδος από τα Μνημόνια, έτσι και η νέα Ελλάδα, «θέλει δουλειά πολλή».

Χρειάζεται αγώνας. Συντάξεις, πλειστηριασμοί, διαφθορά, υγεία, παιδεία, εργασιακές σχέσεις συγκαταλέγονται κατά την γνώμη μου στους άμεσους στόχους των κοινωνικών αγώνων και της κυβερνητικής προσπάθειας.

Χρειάζεται συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στον αγώνα. Μόνο μαζί με τις μαχόμενες κοινωνικές ομάδες μπορεί να συνεχιστεί και να επισφραγιστεί νικηφόρα η προσπάθεια.”

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Ν. Ηρακλείου

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε