Δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ από την 16η Γεωργική Έκθεση της Μεσαράς

 

Στην 16η Γεωργική Έκθεση της Μεσαράς στους Βώρους έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής ξεναγήθηκε και παρακολούθησε από κοντά την έκθεση, συνομίλησε με τους παραγωγούς και τον κόσμο που συμμετείχε ενεργά στην έκθεση, ενώ σε δηλώσεις του έδωσε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης σε δύο θέματα που αφορούν άμεσα την περιοχή της Μεσαράς. Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε, πρώτον, στην επικείμενη ποιοτική αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς, «η οποία θα συμβάλει στην εκπαίδευση των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στη γη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής τόνισε ότι ο σχεδιασμός αφορά μια Σχολή διετούς φοίτησης που θα είναι σε θέση να ασκεί εκπαιδευτικό έργο αφού θα μπορεί να υποδεχτεί τους αποφοιτήσαντες από τα ΕΠΑΛ και παράλληλα ερευνητικό, αφού θα έχει συνεργασία με το τμήμα Βιολογίας και με το ΙΤΕ.

Δεύτερον, ο Νίκος Ηγουμενίδης ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα αρδευτικά έργα που σχεδιάζονται κεντρικά, η εκτροπή στον Πλατύ Ποταμό «αποτελεί πρώτη επιλογή της Κυβέρνησης». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Ηγουμενίδη:

«Να πω κατ’ αρχήν ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο ένας πυλώνας, ο δεύτερος είναι ο τουρισμός, που θα σταθούμε για να βγάλουμε την πατρίδα από την κρίση. Είναι ευνόητο λοιπόν ότι μας ενδιαφέρει να προχωράει και προφανώς σε εκθέσεις όπως αυτή εδώ, έχει σημασία να έχουν επιτυχία. Απ’ ότι φαίνεται, αν κρίνω από την πρώτη μέρα, είναι προδιαγεγραμμένη η επιτυχία της έκθεσης.

16 Να δώσω κατ’ αρχήν συγχαρητήρια στους ανθρώπους οι οποίοι πρωτοστάτησαν και εργάζονται σκληρά γι’ αυτό το πράγμα που ζούμε και βλέπουμε. Να ευχηθώ επιτυχία στην έκθεση και επιτυχία στις προσπάθειες όλων των ανθρώπων οι οποίοι εκθέτουν εδώ τις δραστηριότητες τους.

Να πω ότι, με ενδιαφέρουν δύο προσωπικά ζητήματα και προσωπικά θα έλεγα, αλλά και συλλογικά σαν κόμμα και την Κυβέρνηση μας, το ένα θέμα είναι η Γεωργική Σχολή της Μεσαράς που θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων αγροτών- να αλλάξω την έκφραση- των νέων ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στη γη. Θα συμβάλλει στην εκπαίδευση τους λοιπόν η Γεωργική Σχολή της Μεσαράς, είναι μία προτεραιότητα που ήδη σχεδιάζουμε και με τη νέα χρονιά θα φανεί. Θέλουμε η Γεωργική Σχολή της Μεσαράς να είναι, να εκπαιδεύει και να είναι κομμάτι του ΕΠΑΛ, του αγροτικού τμήματος, του αγροτικού κομματιού. Θέλουμε να έχει τις διετείς διάρκειας σπουδές. Θέλουμε να έχουμε συνεργασία με το Βιολογικό, με τα ΤΕΙ, με το ΙΤΕ, για ερευνητική δουλειά στην πρωτογενή τομέα. Εν πάση περιπτώσει, πολύ φιλόδοξα σχέδια, έχω την αίσθηση σας λέω ότι με την καινούρια χρονιά, ίσως δε θα φτάσουμε στις παλιές δόξες της σχολής αμέσως αλλά σίγουρα θα ξεφύγουμε από τα πέντε (5) άτομα.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι το πρώτο, η Γεωργική Σχολή της Μεσαράς και το δεύτερο που αξίζει να σταθούμε, άντε βγάζετε σε ένα βαθμό και είδηση τώρα, από τα αρδευτικά έργα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στην Κρήτη για την διαχείριση του νερού με αφορμή το θέμα των μειωμένων βροχοπτώσεων, σε πρώτη επιλογή είναι η εκτροπή του Πλατύ Ποταμού.

21 18 16 17 14 19

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε