ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενιδης: “Επενδύουμε στην προσπάθεια να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό”

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε σήμερα στην διευρυμένη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα: «Σύνδεση αγροδιατροφής  και δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό”. 

27Με την ιδιότητα του συντονιστή του τομέα Τουρισμού από πλευράς της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ηγουμενίδης στάθηκε στη θέση της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι “ήταν λάθος που αφήσαμε να παρακμάσει ο πρωτογενής τομέας, ήταν τραγικό λάθος που αποδεχθήκαμε την αποβιομηχάνιση της χώρας ως μία νομοτέλεια”.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευστράτιου Ζαφείρη, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι σε αυτό το κρίσιμο στάδιο πρέπει να αποφασίσουμε ρητά ότι η βιωσιμότητα της χώρας εξαρτάται από τη διεύρυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης, ότι η βιομηχανία σε παραδοσιακούς αλλά και σε σύγχρονους τομείς, μαζί με την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό, την έρευνα, θα γίνουν ο βασικός πυλώνας του νέου παραγωγικού υποδείγματος.

Αναφερόμενος στις πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία και ενίσχυση διακλαδικών σχέσεων, έδωσε έμφαση στις πραγματικές δυνατότητες της Κρήτης, αλλά και στην εμπειρία από το φόρουμ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Κρήτης για την διασύνδεση με τα κρητικά προϊόντα, τονίζοντας το στόχο να μπουν τα κρητικά προϊόντα στις ξενοδοχειακές μονάδες και να φτάσουν στους τουρίστες.

“Δεν αρκεί να αναπτύσσεται ο τουρισμός όταν οι τουρίστες καταναλώνουν εισαγόμενα προϊόντα, διότι τότε ο τουρισμός είναι ανάπτυξη των εισαγωγών. Δεν είναι ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας”, υπογράμμισε ο Νίκος Ηγουμενίδης. “Γι’ αυτό επενδύουμε στη μεγάλη προσπάθεια να συνδέσουμε τον τουρισμό με εγχώρια παραγωγή, να συνδέσουμε την αγροτική παραγωγή με μεταποίηση”.

22

 

26

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε