ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Έκτακτη επίσκεψη Νίκου Ηγουμενίδη με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές του Νομού Ηρακλείου
 
29.1.2018 eΟ βουλευτής του Ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης βρίσκεται εκτάκτως σήμερα μαζί με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Βιάννου και του Νομού Ηρακλείου προκειμένου από τους επίσημους μηχανισμούς και από πρώτο χέρι να γίνει η εκτίμηση και καταγραφή στις περιοχές και στις καλλιέργειες που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία.
Συγκεκριμένα, μαζί με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Δασκαλάκη, τον επόπτη Ηρακλείου κ. Νοδαράκη και τον Αντιδήμαρχο Βιάννου κ. Αγαπουλάκηπραγματοποιούν επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η άμεση επίσκεψη και κινητοποίηση όλου του αρμόδιου μηχανισμού, και ιδίως η επιτόπια παρακολούθηση από τον ΕΛΓΑ, είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει μια επίσημη πρώτη εικόνα, να εκτιμηθεί η διάσταση και το εύρος των καταστροφών, να καταγραφούν οι ζημιές και να ενημερωθεί ο κόσμος και οι παραγωγοί για όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν».
Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι οι ζημιές σε Βιάννο, σε περιοχές της Μεσαράς αλλά και στην Ιεράπετρα είναι εκτεταμένες, ιδίως οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, και ότι μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου θα τρέχει η προθεσμία για να δηλωθούν οι ζημιές.
Ο ίδιος τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και με τους άλλους βουλευτές της Κρήτης για να στηριχθεί από κοινού το αίτημα να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και να τηρηθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.  29.1.2018a 29.1.2018 29.1.2018 d 29.1.2018 c 29.1.2018 b
29.1.2018 29.1.2018b 29.1.2018cΤο Γραφείο Τύπου
 
Ηράκλειο, 29.1.2018
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε