ΔΗΛΩΣΗ

ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Σχετικά με το προ-συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται σήμερα στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σημερινό προ-συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο έχει ως αντικείμενο την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κανένας όμως δεν έχει αμνησία.

Η παράταξη της ΝΔ πρωταγωνίστησε στην πρωτοφανή επιχείρηση οικονομικής κατολίσθησης της χώρας. Αρκεί να αναφέρει κανείς ότι η οικονομική περίοδος διακυβέρνησης της – σύμφωνα με καταγεγραμμένη διεθνή μελέτη –παρομοιάζεται μόνο με την εικόνα της Μεγάλης Ύφεσης του ’29-30 στις ΗΠΑ.

Κύριο χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης της ΝΔ ήταν η διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και η φυγή της πιο μορφωμένης γενιάς από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στο εξωτερικό.

Κόντρα σε μια περίοδο διαφθοράς και οικονομικού τέλματος, η χώρα σήμερα βάζει τους θεμέλιους λίθους για το πραγματικό τέλος της οικονομικής επιτροπείας.

Όχι τυχαία, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι εγνωσμένη η στροφή στην κανονικότητα με κινητήρια δύναμη την κοινωνική αποτελεσματικότητα και με όπλο την υγιή επιχειρηματικότητα και με ενεργά τα αναπτυξιακά εργαλεία της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Σε ό,τι αφορά τον τόπο του προ-συνεδρίου; Οι πολίτες του Ηρακλείου καταλαβαίνουν. Το Ηράκλειο δεν πρέπει και δεν θα γίνει πεδίο αντιπερισπασμών.

Και σε ό,τι αφορά την επικαιρότητα; Για όσους μένουν άφωνοι και σχετικά με την υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου, εδώ και πάνω από έναν αιώνα οι θεωρητικοί της Αριστεράς τα έχουν εξηγήσει.

Αλλά χειρότερο ακόμη και από την κατάσταση που περιγράφεται είναι το να εμπιστεύεσαι αυτά τα πρόσωπα για να βγάλουν την κοινωνία από την κρίση προς όφελος της κοινωνίας.

Ευτυχώς, το Ηράκλειο  – και φυσικά η χώρα  – έχουν μπροστά ένα καλύτερο μέλλον».

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8.11.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε