ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: “Πεδίο ανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας ο τουρισμός για την Ελλάδα”

thumbnail2Στον στόχο της διατήρησης της δυναμικής στον τουρισμό έδωσε έμφαση ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του Τουρισμού Νίκος Ηγουμενίδης, μιλώντας από το βήμα των εγκαινίων της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΕ 2017 που διοργανώνεται στην Παιανία.

Προσκεκλημένος του συνεδρίου, σημείωσε ότι “είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι πολλά ξενοδοχεία κρατήθηκαν πέρυσι ανοιχτά μέχρι και τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, όπως και ότι φέτος – σε αυτή τη χρονική συγκυρία που δίνουμε έναν αγώνα για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια –  πολλά ξενοδοχεία θα ανοίξουν πολύ νωρίτερα από τη θερινή περίοδο”.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε επίσης ότι “σήμερα είναι διακύβευμα η διασύνδεση του τουρισμού με την κοινωνική αποτελεσματικότητα, όπως και η διασύνδεση του με την αύξηση του εισοδήματος και με την υπεράσπιση της αξίας της εργασίας”.

Από κοινού με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισκέφτηκε τους εκθεσιακούς χώρους  και συνομίλησε με επαγγελματίες του τουρισμού από Ελλάδα και άλλες χώρες.

thumbnail (4)

Ακολουθεί η παρέμβαση του Νίκου Ηγουμενίδη στη διεθνή τουριστική έκθεση MITE 2017.

Κυρίες και κύριοι,

Kυρία Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Διεθνές Μεσογειακό Φόρουμ επαγγελματιών του τουρισμού από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με ένα σημαντικό εκθεσιακό χώρο και με τον θεματικό εναλλακτικό τουρισμό σε κεντρική θέση, αναδεικνύοντας και τη θέση που κατέχει ο Ελληνικός τουρισμός στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Το σημερινό Φόρουμ έρχεται σε μια κομβική συγκυρία.

Σήμερα, πιο σοβαρά και επιτακτικά από ποτέ, μπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης αλλά και σε εφαρμογή το θέμα «επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», ή αλλιώς το αίτημα «12 μήνες τουρισμός» ή πιο απλά «τουρισμός όλο το χρόνο».

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι πολλά ξενοδοχεία κρατήθηκαν πέρυσι ανοιχτά μέχρι και τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, όπως και ότι φέτος – σε αυτή τη χρονική συγκυρία που δίνουμε έναν αγώνα για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια –  πολλά ξενοδοχεία θα ανοίξουν πολύ νωρίτερα από τη θερινή περίοδο.

Σήμερα «ξεκλειδώνει» ο θεματικός τουρισμός και όλες οι πλευρές του. Γι’ αυτό και είναι κομβικό οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να ξεπεραστούν και οι πιο ώριμες θεματικές να προχωρήσουν.

Σε μια τέτοια ημέρα και σε μια τέτοια συγκυρία είναι κοινός τόπος ότι ο τουρισμός είναι εμπροσθοφυλακή και πεδίο ανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας.

Στόχος μας δεν είναι η συγκυριακή αύξηση του τουρισμού, αλλά η διατήρηση αυτής της δυναμικής, ώστε όταν επιτέλους αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, η Ελλάδα να παραμείνει, όπως ήδη είναι σε αυτό τον τομέα, ένα βήμα πιο μπροστά από τους γείτονες μας.

Σήμερα είναι διακύβευμα η διασύνδεση του τουρισμού με την κοινωνική αποτελεσματικότητα και ως τροφοδότης των παραγωγικών τομέων της χώρας.

Όπως διακύβευμα είναι και η διασύνδεση του με την αύξηση του εισοδήματος και με την υπεράσπιση της αξίας της εργασίας.

Σήμερα είναι καίριο να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να δοθούν κίνητρα σε όσους επενδύουν ή εργάζονται στο χώρο του τουρισμού.

Σήμερα το λόγο πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και οι κάτοικοι των τοπικών κοινωνιών.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα διασφαλίζεται και με προοπτικές το στοίχημα του βιώσιμου, υπεύθυνου και με ανθρωποκεντρικό  – περιβαλλοντολογικό πρόσημο τουρισμού, το στοίχημα του ισχυρού ελληνικού τουρισμού.

Σας ευχαριστώ.

Νίκος Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ν.Ηρακλείου – Συντονιστής ΕΠΕΚΕ Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε