ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IMG_2017_09_28_022Με τον Πρέσβη της Μολδαβίας στην Ελλάδα κ. Anatoli Vangeli συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Στα πλαίσια της συνάντησης της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με τον Πρέσβη της Μολδαβίας,  συμμετείχαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο Γραμματέας της κ. Χρήστος Αντωνίου. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, Πρέσβης επί τιμή κ. Σπυρίδων Θεοχαρόπουλος.

Στη συζήτηση τέθηκαν σημαντικά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, αναλύθηκαν οι σχεδιασμοί σε σχέση με την ακόμα μεγαλύτερη ώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της Μολδαβίας, ενώ πραγματοποιήθηκε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τις ευρύτερες ευρωπαϊκές και γεωπολιτικές εξελίξεις που αφορούν και τις δύο χώρες.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης της φιλίας των κοινοβουλίων των δύο χωρών, αλλά και τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική και σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Μολδαβίας. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο αίτημα που εκφράστηκε από τον Δεκέμβρη του 2016 στα πλαίσια της συνάντησης στη Βουλή με την Μολδαβή Υφυπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, κα Daniela Morari  – αίτημα που έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υλοποιηθεί –  για την ίδρυση Προξενείου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά, αλλά και στις προσπάθειες για την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών και τουριστικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο, παραδοσιακά, φίλων λαών.

IMG_2017_09_28_111 IMG_2017_09_28_083 IMG_2017_09_28_064

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε